Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Το Hlias-Tsipas blog σχολιάζει : «Επιτέλους , ρε Αντώνη λίγη εθνική υπερηφάνεια δεν βλάπτει !»


Λίγο πολύ περιμένανε αυτά που δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας , Αντώνης Σαμαράς , στην από κοινού συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν λίγη ώρα μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο , Άνγκελα Μέρκελ !

Συγκεκριμένα , κοκορευόταν πως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού , επιτέλους καταφέραμε να εξέλθουμε από την δυσκολότερη περίοδο που βιώνει η χώρα μας από την εποχή της μεταπολίτευσης . Για πρώτη φορά ( από την ημέρα εκείνη που κάποιοι "νταβατζήδες" και διεθνείς τοκογλύφοι μας ανάγκασαν να εφαρμόσουμε με το έτσι θέλω τον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου) μπορέσαμε να βγούμε στις αγορές και να δανειζόμαστε πλέον με πολύ ελκυστικά επίπεδα επιτοκίων . Τα απίστευτα υψηλά ποσοστά των χιλιάδων ανέργων έχουν κατακερματισθεί μια για πάντα , κορυφαίες πολυεθνικές εταιρίες κολοσσοί εμπιστεύονται εκ νέου την χώρα μας για μεγάλες επενδύσεις , η γενιά των 592 ευρώ αποτελεί ιστορία του θλιβερού παρελθόντος , το Φ.Π.Α από το δυσβάσταχτο 23% επιστρέφει στα λογικά επίπεδα της προ κρίσης εποχής , και γενικότερα γίναμε και πάλι χώρα πρότυπο .

Είναι προφανές , ότι με "τεχνητές αναπνοές" οι Γερμανοί προσπαθούν να διατηρήσουν στα πολιτικά ηνία της χώρας της παρούσα κυβέρνηση , με τον Αντώνη Σαμαρά φυσικά επικεφαλής του ..."άρματος" !

Από την άλλη πλευρά , δεχτήκαμε τα εύσημα της γυναίκας εκείνης που ελέγχει ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα , με τον πρόεδρο της ΝΔ να μην κρύβει την χαρά του που στέκεται δίπλα της . Μέσα σε ελάχιστα κλάσματα δευτερολέπτου στην ραχοκοκαλιά της εγχώριας μιντικιακής εξουσίας πρώτο θέμα ήταν η νέα σελίδα που ανοίγεται για όλους τους Έλληνες , έχοντας ξεφύγει πλέον από το μάτι του κυκλώνα των οίκων αξιολόγησης που βρισκόμασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα !

Πάντως , το Hlias - Tsipas blog πραγματικά αναρωτιέται αν μερικοί ... ονειροπολούν πως ζουν σε κάποια άλλη χώρα , θεωρώντας πως ο κόσμος συνεχίζει να μασάει το ίδιο ..."κουτόχορτο" που για δεκαετίες μας πλάσαραν στη μούρη μας . Ξαφνικά εντελώς τυχαία και ενώ πλησιάζει η κορύφωση των αυτοδιοίκητων εκλογών του Μαΐου , τα κρατικά επιδόματα του πλεονάσματος να πέφτουν βροχή  Άλλωστε , τα προεκλογικά αποτελέσματα των εκάστοτε δημοσκοπήσεων κρίνονται ως απαγορευτικά για τα δύο μεγάλα κόμματα της συγκυβέρνησης , με τους πολίτες να μην μπορούν να κρύψουν πια την έντονη δυσαρέσκεια τους . 

Μπορεί να μας τάζουν λαγούς και πετραχήλια  , όμως , το ... ποτάμι πίσω δεν γυρνά !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...