Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Η διπλή ανάγνωση της Παγκοσμιοποίησης

Παγκοσμιοποίηση! Είναι τελικά για καλό μας ή για κακό μας; Πώς επιτυγχάνεται; Εχουμε ακούσει ήδη πολλές ιστορίες ... Οτι το λεγόμενο "σύστημα" διαλύει την παιδεία, την θρησκεία, την οικογένεια, τα ιδανικά μιας πατρίδας.

Μετά, με το άνοιγμα των συνόρων και με στημένους πολέμους, αυξάνουν μέσω προσφυγιάς την μετανάστευση, στέλνοντας όπου θέλουν τις ροές. Ταυτόχρονα μοχλεύουν το χρήμα (καθότι cash money, που λέμε, δεν κυκλοφορεί ούτε το 30%) για υπερδανεισμό κρατών και πολιτών, ώστε να αποκτήσουν εξάρτηση από την παγκόσμια τραπεζική "δικτατορία"...Ελέγχουν στο σύνολο τα ΜΜΕ και σταδιακά επιβάλλουν μια μορφή κοινωνίας που θα απαγορεύεται να σκεπτόμεθα πέραν ενός πλαισίου, καθότι στην αντίθετη περίπτωση θα χαρακτηρίζεσαι ρατσιστής, οπισθοδρομικός, γραφικός, ομοφοβικός και πολλά ακόμα χωρίς λόγο! Αυτή είναι η εκδοχή της υπερβολής!

Ηδη έχουμε εξάπλωση της τρομοκρατίας περιέργως στις ανεπτυγμένες χώρες και μεγάλες πόλεις. Ετσι λογικά θα ζητήσεις ο ίδιος τελικά το τσιπάκι και τις κάμερες παντού, για να εξαλειφθεί και η φοροδιαφυγή και η παραβατικότητα, που όμως δίνει πράγματι λύσεις. Επιβάλλονται συγκεκριμένοι σπόροι στις καλλιέργειες και μπαίνουν πλαφόν ανά περιοχή, ενώ παγκοσμίως ο υδάτινος ορίζοντας περνά σε παγκόσμιες εταιρείες. Για καλό μας; Στον βωμό της ελευθερίας απελευθερώνεται κάθε σεξουαλική διαστροφή και όλα κρίνονται ως κανονικότητα.

Πού πάμε; Σε μια μελλοντική παγκόσμια διακυβέρνηση με μια τραπεζική "δικτατορία". Οσοι διαφωνούν, θα διώκονται ή θα αποβάλλονται από κλειστές κοινωνίες; Ηδη βλέπουμε ακόμα και στις Ενώσεις (πχ ΕΕ) σοβαρές αντιδράσεις πολιτών για το μεταναστευτικό. Μέσα σε όλα έρχεται η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, που θα αφανίσει τις θέσεις εργασίας και ήδη υπάρχει ευρύτερη ανησυχία. Κι όμως. Η περίφημη Παγκοσμιοποίηση ,αν διαχειριστεί απ' αυτούς που πρέπει, θα είναι προς όφελος της ανθρωπότητας. Για έναν κόσμο πιο ασφαλή, με ίσα δικαιώματα και αρμονία! Ποιά πλευρά της Παγκοσμιοποίησης θα...κερδίσει;

-Άρθρο του Σωτήρη Γεωργίου ( δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού) στην εφημερίδα Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...