Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Αρχιδιαπλεκόμενος, ή ένας πραγματικά υπέροχος (φιλ)άνθρωπος;

Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξανδρος καλλεργης
Έχει χαρακτηριστεί από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ως ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της πόλης των Πατρών, με υψηλές γνωριμίες και αδιαμφισβήτητο φιλανθρωπικό έργο.

Άλλοι τον λένε μηχανορράφο και επιμένουν να του δώσουμε μακράν τον τίτλο του αρχιδιαπλεκόμενου, άλλοι σπουδαίο φιλάνθρωπο. Έχει χρήματα, τα οποία δεν τα κέρδισε μόνος του, τα κληρονόμησε από τον πατέρα του, κι σήμερα είναι μέγας και τρανός διότι γνωρίζει το παιχνίδι. Είπαμε. Ο παικταράς.
Υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι παριστάνει τον Εθνικό Ευεργέτη για να εισχωρήσει στο πολιτικό σύστημα. Υπάρχουν βέβαια κι’ αυτοί που τον έχουν χαρακτηρίσει σαν κάποιον που αποφεύγει τις φανφάρες και μιλά μόνο με τα έργα του. Έργα καίρια και αποτελεσματικά. 
Πριν λίγες ώρες, μάλιστα, το Σκαγιοπούλειο ίδρυμα της Πάτρας ευχαρίστησε τον περίφημο κύριο Αλέξανδρο Καλλέργη...
Η ανακοίνωση που λέτε, αναφέρει τα εξής : 
"Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αχαΐας «Σκαγιοπούλειο», θερμά ευχαριστεί τον κ. Αλέξανδρο Καλλέργη, Υπεύθυνο της Εταιρείας ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, για την ευγενική πράξη του να δωρίσει είδη υπόδησης και ένδυσης για τους φιλοξενούμενους και φιλοξενούμενες των Μονάδων Αρρένων και Θηλέων του Σκαγιοπουλείου. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσφορά σας και την συνεχή σας στήριξη στις ανάγκες των παιδιών, αναφέρει στο ευχαριστήριό του οΠρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε., Λαζαρόπουλος Απόστολος".
Τσίπα, ποια είναι η δική σου γνώμη, μιας και τον ξέρεις καλύτεραΠριν απαντήσω, όμως, στο γιατί υπάρχει τόσος καπνός γύρω απ’ το όνομα του, αναρωτηθείτε
- Ποιον ευχαριστεί το Ίδρυμα; 
- Κάποιον που είναι ακραία φιλάνθρωπος; Όχι, ακριβώς. 
- Κάποιον που είναι απατεώναςΠροκλητικά απατεώνας ; Και πάλι όχι. 
- Κάποιον που πρώτα ξεσκίστηκε στην κονόμα και μετά βάζει το χέρι στην τσέπη και μοιράζει παράδες και κόλλυβα; Ναι, βγάζει λεφτά , αλλά από τη δουλειά του. Πουλώντας μπουλντόζες, ως επί το πλείστον στο εξωτερικό. Όχι, από τα «αμαρτωλά νταραβέρια» με κρατικές πλάτες. 
- Ή κάποιον που έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη και αναγκαστικά το παίζει φιλάνθρωπος; Για αυτό και δεν κινείται αθόρυβα, παρασκηνιακά, αλλά θέλει να δώσει δημοσιότητα στην κίνηση του;
Τρίτο δεν παίζει. Κι όμως παίζει. Χωράει και άλλη περίπτωση. 
Η καρδιά και η ψυχή του μιλάει, όχι το χρήμα.
Ο συγκεκριμένος Αλέξανδρος Καλλέργης τι κάνει; Και πού δεν δίνει φράγκα! Σε σχολεία, σε ιδρύματα, σε φυλακές, σε θέατρα, σε αθλητικούς συλλόγους, στην Ελληνική Αστυνομία.
«Ο,τι θέλετε εγώ είμαι εδώ» λέει ο Καλλέργης και το εννοεί. Ανοικτή σπόντα σε κάποιους ακάματους εργάτες της βιομηχανίας ναρκισσισμού, που επιδιώκουν πυροτεχνικά και να είναι πάντα στο προσκήνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...