Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Που θα αλλάξει το όνομα και γιατί

ΣΥΡΙΖΑ και όνομα
Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει το όνομα του  προκειμένου να φιλοξενήσει στα ψηφοδέλτια του συνεργαζόμενους  από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι πληροφορίες λοιπόν λένε ότι  το κυβερνών κόμμα δεν θα αλλάξει το όνομά του. Δεν θα το κάνει ούτε στις ευρωεκλογές, ούτε στις εθνικές εκλογές.

Το θέμα συζητήθηκε μάλιστα στην τελευταία Πολιτική Γραμματείας του κόμματος με πρωτοβουλία του Πάνου Σκουρλέτη. Εκεί λοιπόν η πλειοψηφία των στελεχών συμφώνησε ότι ο τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να αλλάξει όνομα. Δεν είναι σωστή πολιτική κίνηση η αλλαγή του ονόματος. Το ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτικές δυνάμεις θα χρησιμοποιηθεί μεν, αλλά θα μπει μόνο στο εκλογικό υλικό. Δηλαδή στις αφίσες και τα φυλλάδια που θα εκδώσει. Κι΄ αυτό  προκειμένου να αξιοποιηθεί και από όσα στελέχη της κεντροαριστεράς επιθυμούν να συνεργαστούν με το κυβερνών κόμμα.
Όπως λένε κορυφαία στελέχη του κόμματος η απόφαση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μην αλλάξει όνομα το κόμμα και επάνω στα ψηφοδέλτια να αναγράφεται μόνο το όνομα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν  την εντύπωση  στους ψηφοφόρους ότι και πάλι υπάρχουν τάσεις και συνιστώσες  την στιγμή μάλιστα που η  πλειοψηφία του κόμματος επιθυμεί μια ενιαία έκφραση .
Γιώργος Χρηστάκης (eretikos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...