Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟ

Δημήτρης Δρόσος - Βασίλης Στεφανάκος
Όταν γέμισαν τα πρωτοσέλιδα των sites με ρεπορτάζ από την σύλληψη του πρώην πρόεδρου της ΚΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και νυν κουμανταδόρου της Παναχαΐκής, Δημήτρη Δρόσου, πριν από δέκα χρόνια, τέτοιες μέρες, τον Μάιο του 2009θυμήθηκα μια ιστοριούλα άγνωστη, με την έννοια ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ. Σε ανύποπτο χρόνο, πάει τόσο καιρός, μου τη διηγήθηκε ένας πρώην κατάδικοςπου είχε ζήσει τα πρώτα λεπτά του Δρόσου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τον πλησιάζει που λέτε ένας διήμετρος τύπος και αφού τον ρωτήσει "εσύ είσαι ο Δρόσος", του λέει : "Μου είπε ο θείος ότι η φυλακή είναι για τους άνδρες". 
Λέγοντας "θείος", εννοούσε τον Βασίλη Στεφανάκο. Τον μοναδικό Έλληνα που του αποδόθηκε ο όρος «Ντον» (σ.σ. αρχηγός της μαφίας), που μπορούσε να σταθεί απέναντι στους Ιταλούς μαφιόζους ως ίσος προς ίσους και να οργανώσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο μια μεγάλη επιχείρηση, να είναι παντού και πουθενά... 
Το θυμήθηκα για να περάσω το μήνυμα ότι ο Δρόσος, ξέχωρα αν του ασκώ αμιγώς ποδοσφαιρική κριτική, έχει βιώσει πολλά και σκληρά σενάρια στη ζωή του. Δικαιοσύνης, επιχειρηματικά, προσωπικά σενάρια. Δεν είναι κανένα χθεσινό παιδάκι που μπαίνει τώρα στην αγορά εργασίας. Και μόνο ότι κοίταξε κατάματα και κέρδισε τον σεβασμό του Έλληνα Godfather, του «νονού των νονών», του ανθρώπου με το βλέμμα που «σκότωνε»... λέει πολλά. Θέλει κότσια και ψυχή, εκτός από χρήματα για να το κάνει ο καθένας.
Στο υπογράφει ο Τσίπας αυτό, που όλα αυτά τα χρόνια γράφει για πάρτη του. Όπως το διαβάζεις. Σα να απευθύνεται στον εαυτό του. Και στους μυημένους οπαδούς του. Χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν ότι η αλήθεια καίει. Ότι δεν είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος να την αντέξει. Και αυτό το γνωρίζουν, το έχουν σπουδάσει όλοι οι επικοινωνιολόγοι. Είναι το πρώτο που λαμβάνεις υπ' όψιν όταν θα αρχίσεις νταραβέρι με τις μάζες, ότι ο κόσμος δεν γουστάρει την αλήθεια. Η φύση, δηλαδή, του ανθρώπου δεν του επιτρέπει να αντιμετωπίζει γυμνή την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...