Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ

Ο μικρός αναζητάει στήριγμα στον μεγάλο. Νόμος άγραφος της ζωής. Και ο μεγάλος, αν τον βολεύει, αν τον εξυπηρετεί, τότε θα αναλάβει την προστασία του αδυνάτου. Έτσι πάει, όχι αλλιώς. Είμαι ισχυρός και δεν νοιώθω καμία υποχρέωση στον ανίσχυρο. Μια χαρά είναι εκεί που βρίσκεται η ψυχή της μάνας μου, ό,τι κι αν κάνω εγώ δεν μπορώ να προσφέρω τίποτα στα αποθαμένα μου. Εδώ  τι κάνουμε, όχι στην άλλη ζωή.


Το συνειδητοποίησα όταν μπήκα στη δουλειά σαν blogger, δηλαδή δημοσιογράφος του διαδικτύου. Για να επιβιώσει ο αδύναμος θα τακιμιάσει με τον δυνατό. Και τον αδύναμο θα τον πάρει άπω κοντά ο δυνατός για να κτυπήσει τον άλλο δυνατό, τον αντίπαλό του.

Σκάει μύτη στην πιάτσα ο Σπύρος Δήμου, σαν ιδιοκτήτης του Διαγόρα Βραχνείκων, αρχίζει να μοιράζει λεφτά. Σαν τις μέλισσες κινόντουσαν κάποιοι, κάθε λογής παρατρεχάμενοί, για να έχουν την ευλογία του. Παρόμοιο σκηνικό και με τον έτερο επιχειρηματία της Πάτρας, Αλέξανδρο Καλλέργη, όλοι τον προσκυνάνε για να του πάρουν χορηγία. 

Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Νίκος Παπαδημάτος, ζήτησε την προστασία της ΝΔ για να διεκδικήσει να γίνει ο επόμενος δήμαρχος της Πάτρας. Πριν από αυτόν, είχαν προηγηθεί τόσοι άλλοι. 

Μεγάλη δύναμη ο Κώστας Μπερτάκης. Μπαίνει στο παιχνίδι της νύχτας πριν μια δεκαετία και γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος. Σήμερα, λοιπόν, θέλουν όλοι να νταραβεριστούν μαζί του. 

Και ύστερα λένε γιατί οι κολοσσοί μπερδεύονται, στα εσωτερικά των νάνων. Άλλο να λένε. Γιατί οι Δαϋιδ του κόσμου ζητάνε τη συμπαρτάσταση των Γολιάθ; 

Πριν από έξι χρόνια, την Κίνα , μετά τον Μαχμούντ Αμπάς, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου. Καλό είναι αυτό, είχε πει ο ηγέτης των Παλαιστινίων, για να ακούσει η Κίνα και και τις δύο πλευρές. 

Να αποφασίσει η Κίνα, λοιπόν. Να έχει άποψη κι αυτή. Όχι, βέβαια, ότι θα πει την άποψή της, σύμφωνα με το σωστό, το δίκαιο, το έντιμο. Δεν υπάρχουν αυτά. Δεν υπήρξαν ποτέ. Η Κίνα, η Ρωσία, η Αμερική, η κάθε υπερδύναμη αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο τα δικά της συμφέροντα. Πάντα. Αυτό είχε υπογραμμίσει τότε ο Τσίπας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...