Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Θέλει, δεν θέλει ή ...περίπου θέλει η ΝΔ τον Παπαδημάτο για το δήμο της Πάτρας;

Σχετική εικόνα
Η επίσκεψη Μητσοτάκη αυτή την Παρασκευή στην Πάτρα, με αφορμή την εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει η εφημερίδα Γνώμη, αναζωπυρώνει σενάρια για το δήμο της Πάτρας. Ποιον θα στηρίξει για τις δημοτικές εκλογές. 

Πρώτη επιλογή ο γυναικολόγος και πρώην βουλευτής Νίκος Παπαδημάτος, δεύτερη ο νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πόλη» Ηλίας Γκοτσόπουλος και αουτσάιντερ ο Σπύρος Πολίτης
Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε και ο Πέτρος Ψωμάς να έχει ανάλογες βλέψεις. Όμως, η απαξιωτική δήλωση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη στην ενημερωτική εκπομπή «Super B News», λέγοντας «ποιος είναι αυτός, δεν τον ξέρω», έβαλε τέλος στα όνειρα του. 
Το μόνο σίγουρο είναι πως συγκεκριμένοι κύκλοι προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» να πείσουν την κεντρική ηγεσία της ΝΔ πως ο κος Παπαδημάτος είναι ο πλέον κατάλληλος γι΄αυτή την επιλογή. Γιατί θεωρούν πιθανόν, πως το «θολό» τοπίο για το «γαλάζιο» χρίσμα «άνοιξε την όρεξη» του Νικολόπουλου. Ο οποίος, ως παλιά καραβάνα της πολιτικής, παίζει ..μπάλα μόνος του, ας μην ξεγελιόμαστε. Εκμεταλλευόμενος τον κυκεώνα στη Ν.Δ. και την ανυπαρξία ξεκάθαρης επιλογής, κάνει επίθεση γοητείας στους ψηφοφόρους του κόμματος. 

Το «τsipas-hlias blog» επιμένει ότι δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση μέχρι στιγμής. Ναι μεν ο Νίκος Παπαδημάτος είναι πολιτικός που εντάσσεται στον παραδοσιακά δεξιό - κεντροδεξιό χώρο, με μεγάλη εμπειρία στα κοινά και πρόσωπο με ευρεία κοινωνική αποδοχή και αναγνωρισιμότητα, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα συστράτευσης του τοπικού στελεχιακού δυναμικού και της κομματικής βάσης, χωρίς «παραφωνίες». 

Αλλά, όπως όπως διαφαίνεται μέσα από τα μάτια των μελών της, είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια. Άλλωστε, το λέει και η ρήση : «Για να κερδηθεί μια “μάχη”, χρειάζεται διάθεση και καλή προετοιμασία…». Και η ΝΔ σε θολώνει με τη στάση της. Θέλει, δεν θέλει ή ...περίπου θέλει;
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν θέλει. Αν, λοιπόν, ήθελε να ασχοληθεί σοβαρά με τη διεκδίκηση του τρίτου μεγαλύτερου δήμου της χώρας, θα το είχε κάνει πολύ νωρίτερα. 
Τώρα πια είναι αργά....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...