Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η κατρακύλα της ταύτισης με τους ψευτό-celebrity


Το χαμηλό πνευματικό επίπεδων πολλών σήμερα και η αγάπη τους για την δημοσιότητα , που νομίζουν ότι θα τους κάνει επιτυχημένους στην κοινωνία,τους οδηγεί ολοένα και περισσότερο σε μια ταύτιση με πρόσωπα που αποκτούν για οιοδήποτε λόγο δημοσιότητα. Και βρίσκουν μόνο όσους είναι στο καναβάτσο από πράματα ουσίας μέχρι μια γκόμενα που απέτυχε στο Νεχτ Τοπ Μοντελ.

Μέσω αυτών αισθάνονται ισχυροί κάνοντας τον δικηγόρο,ψυχολόγο, σύμβουλό τους .Και διαλέγουν αυτούς επειδή έτσι μέσω των sosial media είτε με προσωπικά μηνύματα ή τοποθετήσεις,έχουν ελπίδες να συνομιλήσουν ή να μπουν στην ανάλογη μάζα και να αισθανθούν υπαρκτοί. Το ίδιο μιλώντας σε ένα ραδιόφωνο ή σχολιάζοντας σε ένα θέμα σε ένα σάιτ ενημερωτικό.

Ταυτίζονται αρχικά με αυτά τα πρόσωπα με τον τρόπο αυτό και αισθάνονται ότι είναι και οι ίδιοι προβεβλημένα μέλη της κοινωνίας και άρα επιτυχημένα ακόμα και αν δεν έχουν αντικείμενο καν εργασίας ή ουδεμία γνώση.

Όλο αυτό το σκηνικό βολεύει το σύστημα μιας και δημιουργείται ένας άτυπος κοινωνικός ταξικός (σε νέο επίπεδο) εμφύλιος και καταρρακώνεται το πραγματικό επίπεδο του μεγάλου μέρους της κοινωνίας που εκφράζουν όλοι αυτοί βασικά μιας και οι σοβαροί συνήθως είναι εκτός δημοσιότητας ή επιλέγουν τους χαμηλούς τόνους μιας και ξέρουν ότι δεν θα βρουν άκρη

Σωτήρης Γεωρργίου (από facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...