Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Μόνο εδώ-Το μεγάλο μυστικό του Ιβάν Σαββίδη… Ποιοι τρέμουν;

Αποτέλεσμα εικόνας για IBAN SABIDHS
Είναι ευρύτερα γνωστοί οι ισχυροί δεσμοί φιλίας –και όχι μόνο- με τη Pωσία και το Kρεμλίνο του Ιβάν Σαββίδη.
Ο ισχυρός Πόντιος επιχειρηματίας ξέρει να παίζει μυαλωμένα και μεθοδικά στην «σκακιέρα» της αγοράς. Κι ας νομίζουν κάτι άλλα «γατάκια» το αντίθετο.

Πριν μόλις έξι μήνες προχώρησε στην πώληση της Donskoy Tabak στον ιαπωνικό κολοσσό της JTI, ενώ στους Iάπωνες πέρασε και η εγχώρια ΣEKAΠ. Πρόσφατα και λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αγοραπωλησία της καπνοβιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ακόμη ένα μεγάλο «άλμα» στην ελληνική αγορά, όπου έχει ρίξει δίχτυα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς: Στα MME με το κανάλι Έψιλον και το ΈΘΝΟΣ , στο ποδόσφαιρο με τον ΠAOK, στον τουρισμό και τα ξενοδοχεία και τώρα στη βιομηχανία.
Συγκεκριμένα έχει στα σκαριά σχέδιο για τη δημιουργία εργοστασίου στη χώρα μας με όχημα την… Atlantis – Pack που δραστηριοποιείται στην κατασκευή πλαστικών συσκευασιών για τρόφιμα σε διεθνές επίπεδο και έχει παρουσία σε 91 χώρες ενώ τα καθαρά κέρδη της πέρυσι έφτασαν τα 1,1 δισ. ρούβλια.
Στην ουσία ο ομογενής από τη Ρωσία αποφασίζει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία με μια άμεση επένδυση στον παραγωγικό τομέα, στοχεύοντας στην προμήθεια των προϊόντων της Atlantis – Pak σε πολλούς πελάτες της στη Bόρεια Aφρική και στις χώρες των Bαλκανίων και της Mεσογείου, αξιοποιώντας και τη γεωστρατηγική θέση της Eλλάδας και την εγγύτητά της με τις εν λόγω γεωγραφικές περιφέρειες.
Επίσης ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο Iβάν με τους ισχυρούς δεσμούς με τη Pωσία και το Kρεμλίνο επέλεξε να κοινοποιήσει το πλάνο του στη ΔEΘ, όπου φέτος οι HΠA ήταν τιμώμενη χώρα, στέλνοντας το δικό του «μήνυμα» για τις επενδύσεις.
Kαι μπορεί να μην δόθηκαν λεπτομέρειες για το κόστος του project, όμως, το σίγουρο είναι πως ο Σαββίδης έχει την ευχέρεια για την υλοποίηση νέων επενδύσεων και ειδικά μετά και το τίμημα – μαμούθ από την πώληση της Donskoy στους Iάπωνες, καθώς αυτό ανήλθε στα 1,6 δισ. δολ.
Στους επιχειρηματικούς κύκλους λένε, το εν λόγω deal, εκτός από «ζεστό χρήμα» απάλλαξε τον Σαββίδη και από τις περιπέτειες της ΣEKAΠ, καθώς η καπνοβιομηχανία έχει ακόμα μπροστά της «ανοικτά μέτωπα».
-nassos blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...