Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ


Βάζει τη μπόμπα ο τρομοκράτης, ανατινάζει ένακτίριο, και έρχεται μετά και αμολάει το παραμύθι του: ''Εγώ, η οργάνωση 17 Νοέμβρη το έκανα στο όνομα του λαού...''. Και βγαίνουν οι μαλάκες των ΜΜΕ και κάνουν κι αυτοί την πλάκα τους: ''Η 17 Νοέμβρη ανέλαβε την ευθύνη....''.

Καμιά ευθύνη δεν ανέλαβε καμιά 17 Νοέμβρη ή 37 Σπτέμβρη, κύριοι μαλάκες. Ρεκλάμα έκανε η 17 Νοέμβρη ή 67 Οκτώβρη με το τρομοκρατικό της κτύπημα. Αναλαμβάνω ευθύνη σημαίνει ότι παρουσιάζομαι στις αρχές και αποδέχομαι το κόστος του επαναστατικού τσαμπουκά μου, την όποια ποινή της δικαιοσύνης.
Ο Τσίπρας, λες κι είναι κληρονομικός αρχηχός κράτους στην Βόρεια Κορέα, είπε ''Αναλαμβάνω την ευθύνη για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές... ''.Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα δεν σημαίνει. Μια μπαρούφα πέταξε ο άνθρωπος.
Η Ελλάδα υποτίθεται είναι δημοκρατικό κράτος, όχι ολοκληρωτικό καθεστώς. Ο πρωθυπουργός δεν διορίζει και δεν έχει προσωπική ευθύνη των κρατικών υπαλλήλων, των αρμοδίων κατά τομέα υπευθύνων. Η ευθύνη του πρωθυπουργούείναι μόνον εάν ως δικτάρωρ διατάξει π.χ. τον αρχηγό της πυροσβεστικής να δράσει έτσι κι όχι αλλοιώς.
Σκέτη παπαριά είναι η βαρβάτη μπαλκονάτη ατάκα του Τσίπρα ''Αναλαμβάνω την ευθύνη...''. Και τι έγινε, δηλαδή, που την ανέλαβε; Πληρώνει κάτι, πόσο και σε ποιον, σε ποιους; Η μαγκιά του θα ήταν να πει ''Δεν έχω καμιά ευθύνη''. Επειδή δεν υπάρχει διαφορα στο αναλαμβάνει και στο δεν αναλαμβάνει την... ευθύνη.
-από τον apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...