Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ο ΑΓΓΛΟΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΕΣ


Δύο φορές στο μουντιάλ η Αγγλία έπαιξε με το Βέλγιο. Και τις δύο φορές κέρδισε καθαρά η καλύτερη ομάδα, 1-0 και 2-0, το Βέλγιο. Κι όμως, τα περισσότερα θετικά, κολακευτικά σχόλια τα… κέρδισε η Αγγλία. Όχι το Βέλγιο.


Το οποίο Βέλγιο, κατά τους αναλυτές και ειδικούς δεν έχει ελπίδα να πετύχει πάλι τη διάκριση να πάρει την 3η θέση στο μουντιάλ. Ενώ η Αγγλία στο μέλλον θα έχει στο μουντιάλ τις ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Αυτά λένε. Αυτά γράφουν. Οι αγγλόφιλοι.
Αηδιαστικό. Το Βέλγιο παίζει μπάλα, κάνει επιθέσεις - όνειρο, φτιάχνει ένα-δύο θεαματικά, ξεσηκώνει τον θεατή και ο εκφωνητής έχει τον καλό λόγο για την… απόκρουση της αγγλικής άμυνας στη βελγική απειλή.
Ο αγγλόφιλος είναι για κλωτσές. Τι, όμως, θα πει αγγλόφιλος; Είναι ο κολλημένος, ο τυφλός οπαδός της Αγγλία. Όχι ο θαυμαστής του ποδοσφαίρου. Το ίδιο και ο γερμανόφιλος, ο ιταλόφιλος, ο ισπανόφιλος.
Ο φίλος του ποδοσφαίρου είναι με το καλό ποδόσφαιρο. Όποια ομάδα το παίζει. Αυτό είναι υγεία. Η αρρώστια είναι να χαίρεται ο νοσηρός οπαδός αν η Αγγλία ή η Βραζιλία κερδίσει και χωρίς να παίξει μπάλα. Αν η Γερμανία ή η Ισπανία κερδίσει και την καλύτερη αντίπαλο.
Τι έκανε η Αγγλία στο μουντιάλ; Τίποτα το ξεχωριστό! Προκρίθηκε δεύτερη από τον όμιλό με νικες επί της Τυνησίας και του Παναμά. Πέρασε στους “8” στα πέναλτυ με την Κολομβία, με την οποία ήλθε ισόπαλη 1-1 και μετά την παράταση. Άξια αναφοράς μονάχα η νίκη 2-0 επί της Σουηδίας. Στον ημιτελικό έχασε 2-1 στην παράταση από την Κροατία παρ ό,τι προηγήθηκε στο 5 με κτύπημα φάουλ.
Κι όμως! Η παρουσία της Αγγλία χαρακτηρίστηκε ως… επιτυχής. Ελπιδοφόρα.
-από apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...