Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Η ΑΓΓΛΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ... ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ


Πέρασε η «Ουρουγουάη της Ευρώπης». Την λες κι έτσι την εκπληκτική Κροατία. Η χώρα με τα 4 εκατομμυρίων ανθρώπους απέκλεισε την Αγγλία των 54 εκ. Θυμίζω ότι η Ουρουγουάη είναι η πρώτη στην Ιστορία μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη, με δύο μουντιάλ. Μια χώρα των δύο εκ. ψυχών.

Μιλάμε, όμως, για ποδόσφαιρο. Όπου αντιμετωπίζονται ένδεκα με ένδεκα, όπως έλεγε ο αείμνηστος Φέρεντς Πούσκας.
Δεν είναι αντίπαλοι ένας πολυάριθμός στρατός απέναντι σ’ ένα τάγμα μόνο. Ούτε μια παγκόσμιας αιχμής εθνική οικονομία με την κοινοπραξία περιπτέρων μίας συνοικίας.
Η Αγγλία είναι το λιοντάρι, το θηρίο της Ευρώπης. Η μάνα του ποδοσφαίρου. Η χώρα που γέννησε και διέδωσε το παιχνίδι όπου γης. Αυτή που εξέλιξε σε πραγματική βιομηχανία το ποδόσφαιρο, με κανόνες εμπορίου και χρηματιστηρίου. Και λοιπόν;
Η δύναμη και το brandname της ποδοσφαιρικής Αγγλίας δεν στηρίζεται στις διεθνείς διακρίσεις της. Κι όμως! Συνέβη πάλι το απίθανο. Το απίθανο των απίθανων. Ο κόσμος πόνταρε στην… Αγγλία. Κι όχι στην Κροατία των παικταράδων. Ουδεμία σχέση, από πλευράς αξίας και ποιότητας, οι δύο εθνικές ομάδες. Η μέρα με τη νύχτα.
Συμπέρασμα. Στο στοίχημα ποντάρουν και τα κορόϊδα. Τα θύματα των μήντια. Που έτσι ή αλλοιώς τοποθετούν στο θρόνο, σε θέση περίοπτη την Αγγλία, λόγω ονόματος και παράδοσης.
apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...