Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ο ΝΑΝΟΣ ΓΙΟΣ ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑΣ


Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της εποχής μας. Ο Αργεντινός της Μπαρτσελώνα Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέχρι να βρεθεί πιτσιρικάς στην Βαρκελώνη, σ' ένα χαμόσπιτο, στο Ροζάριο. Είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο σε αξία, αλλά και σε προσφορά στην ομάδα του.

Δεν θα σταματήσει ποτέ να λειτουργεί το μέγα και για ορισμένους αναπάντητο ερώτημα. Ποιος ο μέγιστος από καταβολής μπαλαδόρος, ο βασιλεύς Πελέ ή ο παρτιζάνος Μαραντόνα. Το σίγουρο είναι ότι ο Αργεντινός ήταν περισσότερο πολύτιμος στις ομάδες του απ' ό,τι ο Βραζιλιάνος. Είναι, αναρωτιέσαι, αυτό στοιχείο που προσθέτει στον μεγάλο, στον μεγαλύτερο. Όχι! Όταν, κατ' αρχήν, όπως θα έλεγε κανείς δεν είναι φρόνιμο να συγκρίνουμε τους κορυφαίους, τους κορυφαίους των κορυφαίων, όταν αυτοί μεσουράνησαν σε εποχές διαφορετικές.
Ο Μέσι είναι τεράστιος επειδή βρίσκεται πάντα υπεράνω της εποχής του! Όπως κι αν εξελίχθηκε το ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα με συστήματα αμυντικά, με ανεβασμένες ταχύτητες και ποδοσφαιριστές που ανταγωνίζονται με βίαιες σωματικές κόντρες, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο δολοφόνος σε βαθμό κακουργήματος. Είναι ξεπερασμένη αντίληψη ότι ως αντίπαλος αντιμετωπίζεται.
Κάποιες φορές δίνει την εντύπωση ότι είναι χαρτοκλέφτης, ότι αυτός τελικά σε μια φάση θα σηκώσει όλες τις μάρκες από το τραπέζι με το κρυφό χαρτί που θα βγάλει από το μανίκι. Άλλοτε πάλι θαρρείς πως ξέρει να διαβάζει τα σημάδια σαν τους μάγους πεπερασμένων αιώνων και να μυρίζει τον αέρα πριν κινηθεί, λες να 'ναι ξωτικό. Όλα αυτά ισχύουν, τα έχουμε δει με τα μάτια μας, και δεν μπαίνουν στην αμφισβήτηση επειδή ο Μέσι σ' ένα, σε κάποια παιχνίδια, για τον άλφα και βήτα λόγο, δεν ξεχωρίζει από... άλλους.
Από οικογένεια με ιταλικές ρίζες ο Λιονέλ σα σήμερα 24 Ιουνίου, το 1987, γεννήθηκε σε ιταλικό νοσοκομείο στη γενέτειρά του Ροζάριο και στα δέκα του χρόνια ήταν μόλις 1μ.10. Δεν θα γινόταν υψηλώτερος από ενάμισυ μέτρο αν δεν ξεκινούσε θεραπεία ορμονική. Με τι λεφτά; Στην Αργεντινή, τότε, της οικονομικής κρίσης δεν υπήρχε ο τρελοπρόεδρος να επενδύσει σ' έναν νάνο.
Δύσκολοι και οι υπεύθυνοι της Μπαρτσελώνας. Απέφευγαν να ρισκάρουν, να πάρουν στα τσικό, στα φυτώρια της ομάδας, τον προβληματικό πιτσιρικά από την Αργεντινή. Τελικά, μετά από εβδομάδες παζάρι με τον πατέρα του Λιονέλ και, για να μη «δεσμευθούν», υπέγραψαν σε χαρτοπετσέτα(!) μια συμφωνία, όχι συμβόλαιο, «υιοθεσίας» του 13χρονου Μέσι στη Μασία, στο περίφημο ποδοσφαιρικό σχολείο της ομάδας.
Από τους Νιούελ Όλντ Μπόυς της Αργεντινής στην Μπαρτσελώνα το 2000. Στα 16 παίζει στη Γ' ομάδα, στα 17 στη Β' και αμέσως στην πρώτη ομάδα. Στα 18 φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής.
πηγή : apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...