Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΣΥΡΙΖΑ με τον Κατσιφάρα στην Περιφέρεια, κουβέντες με τρεις για το Δήμο της Πάτρας



Το αδιέξοδο που υπάρχει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας – και όχι μόνο – να βρει και να στηρίξει έναν υποψήφιο ο οποίος θα διεκδικούσε με αξιώσεις την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανές, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα, στον απόηχο της συνεδρίασης την περασμένη εβδομάδα της Κεντρικής επιτροπής, αποκαλύπτουν του λόγου το αληθές.

Η αδυναμία αυτή ουσιαστικά φαίνεται να οδηγεί  -τόσο την Κουμουνδούρου, όσο και τις τοπικές οργανώσεις σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, να καταφύγουν σε επιλογές, οι οποίες επί της ουσίας ουδεμία σχέση έχουν σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο χαρακτηριστικών τοπικοαυτοδιοικητικής διακονίας για όποιον ήδη την έχει υπηρετήσει – σε λύσεις ανάγκης.
Με «ασπίδα» τη δημιουργία των προϋποθέσεων και των ευρύτατων συμμαχιών, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρωτιά στους 325 δήμους και στις 13 περιφέρειες της χώρας, γίνεται ήδη παρέλαση ονομάτων.
Σε επίπεδο τριών τουλάχιστον περιφερειών – όπως αναφέρει και στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Εφημερίδα των Συντακτών» – μεταξύ των οποίων και αυτή της Δυτικής Ελλάδας, πολλοί είναι εκείνοι που Θεωρούν δεδομένη τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε 3 νυν περιφερειάρχες: στον Απόστολο Κατσιφάρα της Δυτικής Ελλάδας και τον Σταύρο Αρναουτάκη της Κρήτης, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, και στον Θόδωρο Καρυπίδη της Δυτικής Μακεδονίας.
Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ – εάν και εφόσον ισχύσουν τα όσα ακούγονται και κυκλοφορούν και στην Αθήνα – σε μία τέτοια περίπτωση κάνει την ανάγκη του φιλότιμο και επιλέγει να στηρίξει πρόσωπα, τα οποία στις περιφερειακές εκλογές του 2015, θεωρούσε πως κάνουν κακό στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, εκφράζουν χώρους με τους οποίους δεν μπορούσε να υπάρξει πεδίο συνεργασίας και γι’ αυτό «κατέβασε» απέναντι τους άλλους υποψηφίους!!!.
Για το Δήμο της Πάτρας,  η Αθήνα με δεδομένη την θέση του Κώστα Σπαρτινού, πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αναζητεί εκείνο το πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να ηγηθεί ενός συνδυασμού που θα εκφράσει όλη την κεντροαριστερά, προκειμένου να έχει τύχη απέναντι στην υποψηφιότητα του Κ. Πελετίδη.
Ήδη τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε κομματικό αλλά και παραταξιακό επίπεδο, έχουν γίνει επαφές με πρόσωπα από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο προκειμένου να διερευνηθούν προθέσεις και διαθέσεις.
Αλέξης Σκαρμέας και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος είναι ένα δίδυμο για το οποίο και με το οποίο γίνεται πολύ κουβέντα , με τον πρώτο να θεωρείται πως  συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες  και πως αποτελεί την ιδανική λύση.
Ωστόσο, δεν λείπουν και τα «φάλτσα», καθώς στις επαφές που έχουν γίνει με εκπροσώπους πρώην κομμάτων από τον χώρο της αριστεράς, που σήμερα δεν καταγράφουν καν εκλογικά ποσοστά, ακούστηκαν προτάσεις που παραπέμπουν σε «νεκρανάσταση» της παράταξης Δημαρά, μέσα από την προώθηση της υποψηφιότητας στενού του συνεργάτη, ο οποίος κόστισε πολλά χρήματα στους πατρινούς!!!
Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι – όπως αναφέρει σήμερα στο ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών, «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Θα στηρίξει όλους τούς δημάρχους οι οποίοι κέρδισαν την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και είναι 21 τον αριθμό. Από εκεί και πέρα τα δύσκολα αρχίζουν για τις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Οεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο). 0 ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως για την Αθήνα μάλλον θα επιμείνει στα νέα, άφθαρτα πρόσωπα που μπορούν να συγκεντρώσουν νέα, δυναμική και έχει πέραση ειδικά στις νεότερες ηλικίες.
Για τον Πειραιά υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με το ποιος Θα έχει τη δυνατότητα να σταθεί απέναντι στον Γιάννη Μώραλη και κατ’ επέκταση στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Εδώ, πρέπει να προσμετρηθεί το γεγονός , ότι και ο Γιάννης Μώραλης δεν είναι τόσο άφθαρτος όσο πριν από 4 χρόνια. Με δεδομένο ότι ο Γιάννης Μώραλης στηρίζεται από την Κεντροαριστερά, το πιο πιθανό είναι μία υποψηφιότητα με τη στήριξη τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως Θα συγκεντρώνει και δυσαρεστημένους κεντροαριστερούς που θεωρούν ότι η επιλογή Μώραλη δεν είναι η λύση που χρειάζεται η πόλη.
Μάλιστα ο αριθμός των δυσαρεστημένων δεν είναι μικρός. Για την Πάτρα το τοπίο είναι μάλλον θολό. Ο υποψήφιος του 2014 και νυν βουλευτής Κώστας Σπαρτινός έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Πατρέων. Με δεδομένο ότι το αντίπαλο δέος είναι ο Κώστας Πελετίδης του ΚΚΕ, πιθανότατα κι εδώ θα υπάρξει μια κοινή υποψηφιότητα με την Κεντροαριστερά».
-από patrsatimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...