Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ο Μασούτης με 35 εκατομμύρια αγοράζει την αλυσίδα σουπερμάρκετ Προμηθευτική και έρχεται στην Αθήνα


Η γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ «Μασούτης» ετοιμάζεται να κατέβει στην Αθήνα μετά την εξαγορά της αλυσίδας «Προμηθευτική».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προμηθευτική, ιδιοκτησίας του κ. Κωνσταντογιάννη Αντώνη, διαθέτει 57 καταστήματα στον νομό Αττικής. Το ποσό της εξαγοράς εκτιμάται γύρω στα 30-35 εκατομμύρια ευρώ. Τα καταστήματα της Προμηθευτικής θα μετονομαστούν σε «Μασούτης», χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές πότε ακριβώς θα αλλάξουν οι πινακίδες.

Να σημειωθεί ότι με αυτή την κίνηση ο Μασούτης μπαίνει με ηχηρό τρόπο στη δύσκολη αγορά της Αθήνας.

Ποια είναι η Προμηθευτική

Το Νοέμβριο του 1981, μια μικρή επιχείρηση ανοίγει στο Γαλάτσι, στην οδό Εκάβης. Ένα μικρό μαγαζί σε μια ελληνική γειτονιά, που μόλις το 1984 γίνεται επίσημα το πρώτο από μια σειρά καταστημάτων super market. Μαζί με το κατάστημα που ανοίγει στη Λυκούδη, στα Άνω Πατήσια, σηματοδοτούν το ξεκίνημα της αλυσίδας super market ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ.

Την επόμενη χρονιά, ένα ακόμα κατάστημα ανοίγει στο Μαρούσι και το 1988 το τέταρτο κατάστημα της αλυσίδας ανοίγει στο Πολύδροσο.

Κλείνοντας την πρώτη δεκαετία της ιστορίας της, η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ γνωρίζει εντυπωσιακές αλλαγές. Το 1995, από ΕΠΕ (Ltd) μετατρέπεται σε Α.Ε. (ανώνυμη εταιρεία). Η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. έχει πλέον γεννηθεί και η χρονιά θεωρείται σταθμός για την εξέλιξη της εταιρίας. Μέσα σε 6 χρόνια, 7 καταστήματα ανοίγουν στην ευρύτερη κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας – Πατήσια, Κυψέλη, Γαλάτσι, Πολύγωνο καθώς και ένα βορειότερα, στο Κοντόπευκο.

Από το 2000 και μετά, η εταιρεία αναπτύσσεται δυναμικά, όχι όμως μόνο αριθμητικά αλλά κυρίως ποιοτικά. «… ποιότητα και τιμή μαζί»! Αυτό γίνεται η βασική αρχή για την ανοδική πορεία και τη συνεχή επιτυχία της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. Έτσι διατηρεί το καλό της όνομα ανάμεσα στους πελάτες της και βέβαια ανάμεσα στους συνεργάτες και προμηθευτές της. Από το 2000, έως και το 2010, 25 νέα καταστήματα ανοίγουν στην Αττική.

Ένα super market ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. υπάρχει πλέον στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας – στο κέντρο, στα βόρεια αλλά και τα νότια προάστια του λεκανοπεδίου. Από το Χαλάνδρι έως το Παλιό Φάληρο και από τη Μεταμόρφωση μέχρι τον Πειραιά.

Τον Οκτώβριο του 2008, η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. ανεγείρει τις εγκαταστάσεις του νέου της Διαμετακομιστικού Κέντρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15.500τ.μ., στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στα κτίρια, εκτάσεως περίπου 8.000τ.μ., στεγάζονται σήμερα όλες οι διοικητικές υπηρεσίες. Το Κέντρο Διανομής περιλαμβάνει αποθήκες 5.500τ.μ. με ψυγεία 700τ.μ. εσωτερικά, ενώ υπάρχει ακόμα και ένα διώροφο κτίριο 3.000τ.μ. με τα γραφεία της εταιρείας, το ισόγειο του οποίου είναι χώρος picking.

Η αναπτυξιακή πολιτική της εταιρείας συνεχίζεται και το πρώτο εξάμηνο του 2011. Τρία ακόμα νέα καταστήματα ανοίγουν, σε Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία και το πέμπτο κατάστημα του Γαλατσίου, στην Πλ. Κύπρου. Αργότερα, μέσα στην ίδια χρονιά, ανοίγει ένα κατάστημα στη Δάφνη και το δεύτερο κατάστημα της Πατησίων.

Το 2012, η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. ανοίγει ακόμα ένα κατάστημα στα Πατήσια, ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, ανοίγει νέο κατάστημα στη Μεταμόρφωση. Η απαίτηση για ποιότητα και οικονομία μαζί αλλά και για σωστή εξυπηρέτηση, γίνεται πιο έντονη από ποτέ και η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ παραμένει και σήμερα απόλυτα προσανατολισμένη σε αυτή την κατεύθυνση.

Από μια μικρή ελληνική επιχείρηση σε μια μεγάλη ελληνική οικογένεια…

Σήμερα η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε διαθέτει 57 καταστήματα, ένα κατάστημα franchise εντός του νομού Αττικής, απασχολεί πάνω από 1050 υπαλλήλους και συνεργάζεται με 300 και πλέον προμηθευτές.

Όλοι αυτοί δεν είναι απλά οι εργαζόμενοι στην ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε., αλλά κάθε ένας από αυτούς αποτελούν μέλος της μεγάλης οικογένειας της αλυσίδας. Μια οικογένεια με ισχυρούς δεσμούς. Η εξέλιξη και η πρόοδος κάθε εταιρείας εξαρτάται από την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων της. Γι’ αυτό και η νέα γενιά της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε, που ήδη εργάζεται στην υπηρεσία των πελατών της, επενδύει διαρκώς σε αυτούς. Με την επίβλεψη των παλαιότερων και πιστή στις αξίες της εταιρείας, αυτή η νέα γενιά συνεχίζει με αισιοδοξία και αφοσίωση την πορεία της στο μέλλον…

πηγή : rp.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...