Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Κηδεία θεοδώρας Χαλκιά: Το «γεμάτο» facebook και η τρανταχτή «απουσία» των ...δήθεν φίλων!


Είχα αποφασίσει σήμερα, ανήμερα της κηδείας, να μην γράψω λέξη. Καθώς θεωρώ πώς κάτι τέτοιες ώρες οφείλεις να σέβεσαι τα όρια και να αντιλαμβάνεσαι το βεληνεκές του ρόλου και του λόγου σου. 

Παρότι βρέθηκα εκεί. Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Κάτω Καστριτσίου Πατρών, για να της απευθύνω , μεταξύ των πραγματικά δικών της ανθρώπων και εγώ, το τελευταίο «αντίο». Παρότι αφουγκράστηκα τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα του κόσμου και το πόσο πολύ τους «σημάδεψε» η απώλεια της Θεοδώρας Χαλκιά.

Για να πω την αλήθεια, από την στιγμή που η είδηση του θανάτου της άτυχης 25χρονης έκανε το γύρω του διαδικτύου, γνώριζα εξαρχής πώς θα υπήρχαν συνάδελφοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι. Επιπλέον, περίμενα να παρευρεθούν και πολλοί άλλοι, σχετιζόμενοι (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) με τη μουσική βιομηχανία. Με τους οποίους όπως, ανεφέρθη σε προηγουμένο άρθρο του «PatraGossip», διατηρούσε φιλικές σχέσεις. Λογικό, θα μου πείτε, από τη στιγμή που τους στήριζε επί μονίμου βάσεως στις εμφανίσεις τους. 

Αν, μάλιστα, λάβω υπόψη μου τα δεκάδες μηνύματα συμπαράταξης, από όλους σχεδόν τους «γνωστούς και μη εξαιρετέους» εκπροσώπους του συναφιού των καλλιτεχνών, χθες στο facebook, περίμενα να πράξουν τα δέοντα. Να κινηθούν ανθρώπινα. Να ξεκλέψουν λίγο χρόνο από το πρόγραμμά τους, ώστε να τη συνοδεύσουν στη γειτονιά των «Αγγέλων».

Ενδεχομένως να είχα επηρεαστεί πολύ από τα λόγια του παππού μου, που μου έλεγε : Είναι πολύ σκληρό το να φύγει βίαια απ’ τη ζωή σου ένας φίλος με τον οποίο είχες μια ουσιαστική σχέση. Όταν χάνεις έναν φίλο σου, χάνεις μαζί κι ένα κομμάτι του εαυτού σου, χάνεις τις στιγμές, τις αναμνήσεις και τα αστεία σας.

Μόνο που εν τέλει, όπως αποδείχθηκε, οι περισσότεροι «δήθεν φίλοι» ...έλαμψαν δια της απουσίας τους. Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι επιχειρηματίες Σπύρος Μπιράτσης , Λεωνίδας Λεόν & Κυριάκος Μπαζάρογλου. Και η παρουσία τους συζητήθηκε πολύ θετικά από όλους. Από πλευράς δε μουσικών & τραγουδιστών, ξεχωρίσαμε τον Σπύρο Νιάχο,συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Κωνσταντίνα Ματαράγκα, την Νατάσα Λιακοπούλου τον Γιώργο Σαλεμή και τον Σωτήρη Γιαννικόπουλο. Το μάτι μου, ακόμα, πήρε τον διοργανωτή εκδηλώσεων Δημήτρη Αγγελόπουλο και την τριάδα των φωτορεπόρτερ Γιάννη Πεφάνη, Φαύστα Φραντζή & Φένια Λιβιέρη. 

Κανείς άλλος. Κανείς «κολλητός», κανείς «φίλος» από την πιάτσα των ...προβεβλημένων. Ούτε καν στεφάνια δεν προθυμοποιήθηκαν να στείλουν.

Με αφορμή, λοιπόν, όλη αυτή την διπλοπροσωπία και την διττότητα του επέδειξαν, για άλλη μια φορά, οι ψευτοχριστιανοί -καιροσκόποι, αποφάσισα να γράψω αυτές τις λίγες αράδες. Για κανέναν άλλο λόγο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...