Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ... ΜΑΡΙΝΑΚΗ




Μία μαλακιούλα είπε για τον Ολυμπιακό ο πασίγνωστος πανεπιστημιακός ελληνιστής Κώστας Ζουράρις και υποχρεώθηκε, παρά τη θέληση του, να παραιτηθεί από υφυπουργός παιδείας. Σκέψου αύριο κάποιος δικαστής να ακουμπήσει τον υπόδικο Μαρινάκη. Θα πέσει επιτόπου η κυβέρνηση.


Έστω ότι ο Μαρινάκης είναι αθώος, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Κι αύριο ο άνθρωπος καθαρίζει από την όποια δικαστική του περιπέτεια, με σωστή και έντιμη απόφαση της δικαιοσύνης. Τι θα πει ο κόσμος; Θα πει ότι ο Μαρινάκης κρίθηκε αθώος διότι διαφορετικά θα είχε… πολιτικό κόστος η κυβέρνηση.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Όχι, βέβαια, κάποιος τυχαίος Έλληνας πολίτης. Πανίσχυρος οικονομικά, αλλά και «κοινωνικά» είναι ο εφοπλιστής, ιδιοκτήτης ΜΜΕ και της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Βεβαίως και «κοινωνικά» ισχυρός, διότι απροκάλυπτα κάνει χρήση της λαοφιλίας του Ολυμπιακού. Γεγονός που τουλάχιστον παθητικά αποδέχονται κόμματα και ΜΜΕ, όχι γιατί συμπαθούν τον Μαρινάκη, όχι γιατί στηρίζουν τον Μαρινάκη. Η ''θετική'' στάση τους για τον εφοπλιστή οφείλεται στο... φόβο μη δυσαρεστήσουν τον λαό του Ολυμπιακού.

Η κουβέντα, βέβαια, είναι ακαδημαϊκή. Θεωρητική. Στην Ελλάδα όχι τυχαία, όχι αδικαιολόγητα ο κόσμος είναι καχύποπτος. Ότι οι ισχυροί του χρήματος παίζουν με τράπουλα σημαδεμένη.

-apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...