Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Αποκλειστικό Ρεπορτάζ : Συνέλαβαν κοσμηματοπώλη,δεν ακουμπάνε τον ΝΟΝΟ της Γλυφάδας!



Η Συμμορία (που δεν ήταν μόνο) των ΡΟΜΑ

Ενώ ο ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ παραμένει ασύλληπτος οι αρχές συνέλαβαν τον γνωστό κοσμηματοπώλη των Βορείων προαστίων Σάκη Πάστρα για εμπλοκή στο κύκλωμα των Ρομά και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.


Ο Σάκης Πάστρας είναι πεθερός του Ζαννή Φραντζέσκου (έχει παντρευτεί την κόρη του Βερόνικα Πάστρα), ιδιοκτήτη του Nammos στη Μύκονο και κολλητού φίλου του προφυλακισμένου Αλέξανδρου Αγγλούπα.

Αν και το όνομα του κοσμηματοπώλη δεν είχε αρχικά συμπεριληφθεί στην δικογραφία των Ρομα, η ανώνυμη καταγγελία τον εμφανίζει ως παραλήπτη ρολογιών και κοσμημάτων που έπαιρνε ο επιχειρηματίας ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Ο Σάκης Πάστρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, αλλά σε βάρος του ασκήθηκε μέχρι ώρας δίωξη μόνο για ένα όπλο που κατείχε παράνομα (σ.σ καραμπίνα του πάτερα του όπως είπε ο συνήγορός του).

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση των Ρομά, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν προχώρησε στην απαγγελία κατηγοριών και έστειλε το φάκελο με τα στοιχεία στους ανακριτές κατά της διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση. Ετσι, οι δικαστικοί λειτουργοί αποτιμώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού θα αποφασίσουν αν προκύπτουν ή όχι σε βάρος του κοσμηματοπώλη ενδείξεις για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” μπορεί τα εκτελεστικά μέλη της συμμορίας να ήταν Ρομά, οι ασύλληπτοι εγκέφαλοι όμως ήταν επώνυμοι Αθηναίοι που συχνάζουν στα νότια προάστεια με επίκεντρο τη Γλυφάδα. Ο τίτλος Η συμμορία των Ρομά βολεύει πολύ κόσμο. Βολεύει όπως είπαμε ασύλληπτους αρχηγούς της συμμορίας αλλά και τους Αστυνομικούς συγκεκριμένων υπηρεσιών οι οποίοι τους παρείχαν προστασία όπως μεταδίδουν και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ.

H δυνατή μουσική στα δύο club της Γλυφάδας στα οποία σύχναζε η συμμορία τους επέτρεπε να σχεδιάζουν τα χτυπήματά τους χωρίς τον κίνδυνο ενός περίεργου αυτιού-παρότι οι ίδιοι έχοντας την αίσθηση της Παντοδυναμίας που τους εξασφάλιζε το Χρήμα και η Κόκα δεν πολυέδιναν σημασία στις διπλανές παρέες εκτός αν σ΄αυτές βρισκόντουσαν ωραία “μωρά”.

Του Αστυνομικού Ρεπόρτερ

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως με τα λεφτά που σκορπούσε η συμμορία αλλά και οι εμπλεκόμενες παρέες ζούσαν τα συγκεκριμένα club με τους γνωστούς ιδιοκτήτες.

Εκτός από τις διαρρήξεις στα σπίτια των επωνύμων η συμμορία είχε πολύ καλές επιδόσεις στο εμπόριο τσιγάρων αλλά και στην τοκογλυφία. Τα έσοδα ιλιγγιώδη, τόσα που τους επέτρεπαν να ζουν πλουσιοπάροχα αλλά και να ταίζουν αστυνομικούς οι οποίοι έβλεπαν τους μισθούς τους να πετσοκόβονται από τα μνημόνια.

Για κάποιους μάλιστα υπάρχουν “συγκοινωνούντα δοχεία” ανάμεσα στην συμμορία και τις απόπειρες απαγωγής γόνων γνωστών οικογενειών στα Νότια Προάστεια. Κάποιοι άλλοι μάλιστα υποστηρίζουν πως η πρόσβαση σε Ειδική Υπηρεσία επέτρεπε στη συμμορία να παρέχει κατασκευασμένες πληροφορίες για συγκεκριμένο χώρο κάτι που μεταφράζονταν σε αύξηση της δαπάνης κρατικών κονδυλίων προς την Υπηρεσία.

Στην όλη υπόθεση υπάρχει και μια τουλάχιστο μοιραία σύμπτωση: To αυτοκίνητο του Παντελή Παντελίδη-σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού ρεπορτάζ- το τελευταίο βράδι της ζωής του διέσχισε έναν δρόμο πολύ κοντά στο σπίτι ασύλληπτου αρχηγού της συμμορίας. Αυτό δεν σημαίνει πως ο άτυχος τραγουδιστής γνώριζε τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που διαφεύγει της σύλληψης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο συγκεκριμένος νεαρός παραμένει ασύλληπτος παρότι έχει ενημερωθεί ακόμη και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Το πιο πιθανό είναι να τον μαζέψουν από στιγμή σε στιγμή μαζί με τους “προστάτες” του-έτσι κι αλλιώς ο κοριός έχει καταγράψει διαλόγους-φωτιά. Για τον συγκεριμένο νεαρό ελέγχονται και στελέχη της Εφορίας καθώς και του ΣΔΟΕ μια και η φορολογική του δήλωση-σύμφωνα με πληροφορίες-δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια περιουσία.

πηγή : kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...