Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αλέξανδρος Αγγλούπας: Η στάση πριν τον Κορυδαλλό και η νύχτα στην Αίγινα

Αλέξανδρος Αγγλούπας


Με βλέμμα να κοιτάει στο κενό «συνελήφθη» κάποια στιγμή από το φωτογραφικό φακό ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας αργά το βράδυ της Τρίτης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, λίγο πριν μάθει τα δυσάρεστα περί της προφυλάκισης του.


Παρά τα όσα λένε δικοί του άνθρωποι, ότι έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι από σήμερα το βράδυ η το αργότερο αύριο θα κοιμάται στον Κορυδαλλό, ο ίδιος φέρεται να κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης.

Κοντά του εκτός από την σύντροφό του, ήταν σχεδόν όλη την ημέρα ο Σέρρος Μύρτας και ο Ζαννής Φρατζέσκος, δύο από τους πιο στενούς του φίλους.

Αμφότεροι προσπάθησαν να του δώσουν θάρρος και να τον στηρίξουν τις ατέλειωτες ώρες της αναμονής αλλά και αφότου έγινε γνωστό ότι ο επιχειρηματίας παίρνει την άγουσα για την φυλακή.

Σήμερα θα είναι ίσως η πιο δύσκολη ημέρα στην ζωή του κ. Αγγλούπα, που είχε την αίσθηση ότι θα γλίτωνε για πάντα, ότι και αν έκανε.

Μέχρι το απόγευμα θα οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής που ξεσκέπασε την Μαφία των Ρομά, προκειμένου να συνομιλήσει με τον αξιωματικό που χειρίζεται την υπόθεση και να απαντήσει σε κάποιες συμπληρωματικές ερωτήσεις.

Ακολούθως θα μεταβεί στο Μεταγωγών προκειμένου να μεταφερθεί στο νέο του σπίτι, στον Κορυδαλλό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον επιχειρηματία και την fast and furious ζωή του, την γεμάτη από luxury υπερβολές.

Ο Σέρρος Μύρτας τον επισκέφθηκε ξανά το πρωί, όχι όμως και ο Ζαννής Φρατζέσκος που ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό, δύο άνθρωποι οι οποίοι τον ζούσαν καθημερινά, εδώ και χρόνια.

Χρόνια όπου ο κ. Αγγλούπας εμφανιζόταν με το ύφος του «είμαι κάποιος πολύ σημαντικός», προκαλώντας ενίοτε με τα όσα έκανε σε νυχτερινούς ναούς, κλαμπ, στην Μύκονο και αλλού.

Μια νύχτα στην Αίγινα

Ένα από τα «αλλού» του Αλέξανδρου Αγγλούπα ήταν η Αίγινα, πριν από κάποια χρόνια, όταν αφίχθη στο νησί για Σαββατοκύριακο, φιλοξενούμενος του Χρήστου Κανελλάκη, γιο του αείμνηστου επιχειρηματία και προέδρου του Ιωνικού, Νίκο.

Το βράδυ οι δύο νεαροί, συνεπικουρούμενοι από ένα δροσερό μπουκέτο καλλονών, βγήκαν για να διασκεδάσουν και κάποια στιγμή κατέληξαν στον «Κανελλά», έναν ιστορικό νυχτερινό ναό του νησιού.

Η θορυβώδης παρέα οδηγήθηκε σε ένα από τα πρώτα τραπέζια του μαγαζιού, παρήγγειλε ποτά και αρχικά τουλάχιστον διασκέδασε σε νορμάλ τόνους.

Μόνο που αυτό δεν κράτησε πολύ.

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας και η παρέα του ξεκίνησαν να εκτοξεύουν σφηνοπότηρα προς όλες τις κατευθύνσεις, γελώντας και διασκεδάζοντας, παρόλο που οι θαμώνες άρχισαν να τους κοιτάνε στραβά.

Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού Νίκος Κανελλάς-μια μυθική φιγούρα του νησιού-πήγε στο τραπέζι της παρέας και ευγενικά τους ζήτησε να σταματήσουν.

Τον αγνόησαν όλοι, εξακολουθώντας μετά από  λίγο να εκτοξεύουν σφηνοπότηρα, οπότε ο Κανελλάς ειδοποίησε τον πορτιέρη του μαγαζιού να τους βγάλει έξω ευγενικά.

Ο τελευταίος-έχοντας θητεύσει στα ΟΥΚ-δεν ήταν σωματικά κάτι το ιδιαίτερο, ήταν όμως άρτια εκπαιδευμένος για να αντιμετωπίζει ακόμη και τέτοιες καταστάσεις.

Όταν απευθυνόμενος στον Αγγλούπα του είπε ευγενικά να περάσει έξω μαζί με τους υπόλοιπους, ο τελευταίος σηκώθηκε απειλητικά προς το μέρος του, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει τίποτε.

Το πρώην «βατράχι» τον άρπαξε με μια λαβή και τον οδηγούσε προς την έξοδο, όταν ο κ. Χρήστος Κανελλάκης άρπαξε ένα μπουκάλι και τρέχοντας από πίσω του, το έσπασε στο κεφάλι του πορτιέρη.

Ο τελευταίος χωρίς να δείξει κάποιο σημάδι πόνου γύρισε ατάραχα προς το μέρος του λέγοντας: «Πάω αυτόν έξω και επιστρέφω για σένα».

Ατάκα που ήταν αρκετή για την συντροφιά του κ. Αγγλούπα να φύγει όπως-όπως από το μαγαζί, και να χαθεί μέσα στην νύχτα…   

πηγή : mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...