Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το ανέκδοτο ΣΥΡΙΖΑ για την δήθεν ελάφρυνση του χρέους... τώρα



Αυτή η δήθεν "Αριστερά" που βρίσκεται στην εξουσία στην Ελλάδα, ενώ είναι παντελώς ανίκανη να κυβερνήσει ή να εκπονήσει έστω, ένα στοιχειώδες σχέδιο για το παρόν και το μέλλον της χώρας, αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ικανή στην παραπλάνηση. Οι άνθρωποι έχουν πτυχία στο πως να "πετούν την μπάλα έξω", να κρατάνε καθυστέρηση ή να βάζουν τους πάντες να συζητούν ένα ανύπαρκτο θέμα ώστε να συγκαλύπτουν ένα υπαρκτό.

Ένα παράδειγμα είναι η γελοία συζήτηση για την "ελάφρυνση του χρέους". Οι πάντες γνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ σε μεταγενέστερο χρόνο όταν το ελληνικό ζήτημα θα έχει ξεχαστεί και τα κράτη - μέλη εύκολα θα περάσουν την σχετική απόφαση από τα Κοινοβούλια τους. Σε 10 - 15 χρόνια όταν την Ευρώπη θα την απασχολούν άλλα ζητήματα και η σημερινή επικαιρότητα θα είναι εντελώς ξεχασμένη τότε, επαναλαμβάνω, ΘΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ και μάλιστα γενναία το ελληνικό χρέος γιατί πολύ απλά γνωρίζουν ότι:
α) Στην πραγματικότητα δεν έσωσαν την Ελλάδα αλλά τις Τράπεζες τους που είχαν εκτεθεί με ομόλογα ελληνικού Δημοσίου και εκεί πήγε το 90% των νέων "δανεικών".
β) Το ελληνικό χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο ακόμα και αν το καταστήσουν από σήμερα άτοκο αυξάνοντας και τον χρόνο αποπληρωμής του. Μόνο αν κουρευτεί και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό θα μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει ένα μέρος του.
Αυτά τα γνωρίζουν όλοι: και στη ομάδα Τσίπρα και στη ΝΔ και φυσικά στην ΕΕ. Απλά σήμερα δεν είναι δυνατόν να ειπωθούν δημόσια, δεν μπορεί δηλαδή να τεθεί τώρα κούρεμα του ελληνικού χρέους γιατί οι αντιδράσεις στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα είναι μεγάλες.
Γιατί λοιπόν θέτει η ομάδα Τσίπρα ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους ενώ γνωρίζει ότι σήμερα η ΕΕ δεν μπορεί να ασχοληθεί στα σοβαρά, το χρέος θα λυθεί και μάλιστα με κούρεμα στο μέλλον και πως τώρα δεν υπάρχει ζήτημα αφού για τα επόμενα 10 χρόνια δεν πληρώνει η Ελλάδα δόσεις;
Το κάνουν για να δικαιολογήσουν τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν φορολογώντας και καταδιώκοντας όλους τους Έλληνες πολίτες. Στήνουν την εξής ψευδέστατη εικόνα: Ναι, σας φορολογούμε σκληρά και άδικα αλλά έτσι θα πετύχουμε ελάφρυνση του χρέους που είναι η βάση για να ξεκινήσει η ανάπτυξη στην χώρα. Βγαίνουν μάλιστα στα ΜΜΕ και κομπάζουν ότι το θέμα "επιτέλους" (!) συζητήθηκε στο Eurogroup. 
Τι συζητήθηκε; Τίποτε πέραν του ότι μετά το... 2018 θα εξετάσουν μια χρονική επιμήκυνση και μια πιθανή μικρή μείωση των επιτοκίων. Φυσικά το χρέος θα παραμένει μη βιώσιμο, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει στο μέλλον ούτε μια δόση αν δεν δανειστεί, ενώ οι εταίροι μπαίνουν σε αυτή την ΑΝΟΥΣΙΑ συζήτηση για να ξεμπερδεύουν με την ελληνική αξιολόγηση. Άλλα τους απασχολούν αυτόν τον καιρό.
Ότι ακούτε λοιπόν για την "ελάφρυνση" του χρέους να ξέρετε ότι γίνεται στην προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων που ψηφίζονται στη Βουλή και καταστρέφουν την ελληνική οικονομία. Μόνο γι αυτά είναι ικανοί οι άνθρωποι. Το τίποτα να το χρησιμοποιούν για να σκεπάζουν την εφιαλτική πραγματικότητα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - (molonoti.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...