Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΜΟΝΟ ΕΔΩ ! Όλοι στήνουν σχήματα και ο Μπερτάκης… μια κατηγορία μόνος του - Οι δυσκολίες και το επόμενο ... στοίχημα !


Η επιχειρηματική σταδιοδρομία του Κώστα Μπερτάκη στο χώρο της νύχτας μας έχει αποδείξει πως κάθε φορά που τα βρίσκει σκούρα , ξέρει να ελίσσεται . Να ξαναγεννιέται από τις στάχτες του . Και αυτό το έχει πετύχει πολλές φορές στο παρελθόν με την ίδια επιτυχία .


Από το ξεκίνημα στο ιστορικό "Καράβι" στην παραλία της Γλυφάδας, το οποίο ανακαίνισε και ο Βασίλης Καρράς , ύστερα από την προτροπή του Αχιλλέα Μπέου , συνεργάστηκε μαζί του , μέχρι τον τραγικό θάνατο του Παντελή Παντελίδη . Τον καλλιτέχνη που ανακάλυψε , πίστεψε όσο κανέναν άλλον και επέβαλε δυναμικά στο "χάρτη" της νυχτερινής διασκέδασης . Απέναντι σε κάθε "σύστημα" και νταβατζή . 

Τα γεγονότα που εξελίχθηκαν ήταν πραγματικά πολύ δυσάρεστα για τον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία από την Κρήτη . Μπορεί να έχασε το αστέρι του , όπως ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί σε κοντινά του πρόσωπα αμέσως μετά το τραγικό συμβάν , όμως γνωρίζει από διαχείριση κρίσεων και δύσκολων καταστάσεων . Ο Κώστας Μπερτάκης , ο οποίος φημίζεται για τους τρόπους του,  τον σεβασμό προς τους πελάτες, αλλά και το αίσθημα δικαίου που είχε προς όλους τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις , κοιτάζει μπροστά . 

Πολλά ακούστηκαν για την απόφαση του να τοποθετήσει τον Κωνσταντίνο Αργυρό ως επικεφαλής του ανοιξιάτικου σχήματος  στο Fantasia . Πάντως , και οφείλω να σας το μεταφέρω , του βγαίνει το εγχείρημα , ακόμη και αν δεν συναντάμε την σύμπλευση των προηγούμενων πρωτοκλασάτων ονομάτων

Στο παρελθόν ο σχεδιασμός του Κώστα Μπερτάκη είχε ενοχλήσει πολλούς στο χώρο , με το να επενδύσει πολλές χιλιάδες ευρώ τόσο σε πρόσωπα αλλά και σε χώρους . Κυρίως αυτούς που θεωρούσαν τον εαυτό τους πρώτο… και άτρωτο. Ξέρει καλά ότι για να χτίσει μια πορεία στη νύχτα…για να μείνει τ ΄ονομά του στην πιάτσα, για να τον σέβονται οι μικρότεροι οφείλει τα χρήματα που κερδίζει να τα επενδύει.Μόνο έτσι αποκτά υστεροφημία. Μόνο έτσι έχει διάρκεια. Και ο Μπερτάκης έχει αποδείξει πώς δεν είναι φούσκα που κάθε χρόνο κάθε σεζόν σκάει .

Και όπως είναι φυσικό… στην Ελλάδα του φθόνου η επιτυχία του… προκάλεσε ζήλια κακία και υστεροβουλία.Ο τύπος δεν μασάει . Μιλάει πάντα τελευταίος. Και κάνει αυτό που κανείς δεν περιμένει . Από το σχήμα υπερπαραγωγή : Μαζωνάκης - Πάολα - Παντελίδης πριν δύο χρόνια , την συνύπαρξη στο Teatro του Πλούταρχου με τον Παντελή , την συνεργασία μεγατόνων με τον Νότη Σφακιανάκη στο Fantasia , μέχρι φυσικά το επόμενο εγχείρημα . 

Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω , το επόμενο στοίχημα για τον πολυμήχανο επιχειρηματία - ο οποίος παραμένει πιστός στο υποδειγματικό μάνατζμεντ που ακολουθεί ακόμη και με καλλιτέχνες που για καιρό είχαν παραμείνει στάσιμοι , έγκειται για τον επόμενο Σεπτέμβρη . Στην κορυφή του "οπλοστασίου" του φιγουράρει η Παόλα , με την οποία συνεργάζεται με μεγάλη επιτυχία  . Άλλωστε , ο Κώστας Μπερτάκης αποδείχτηκε ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτό τον σκοπό, τη στήριξε, επένδυσε στο εκρηκτικό θηλυκό και η συνεργασία τους εδώ και χρόνια στα μαγαζιά του αποδείχτηκε ιδανική. Ήταν αυτός που έστειλε την Πάολα στην Α’ Εθνική των νυχτερινών ναών, κάνοντάς την όνομα πρώτου μεγέθους στο λαϊκό τραγούδι. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός , αν και το νέο μέλος της οικογένειας , όμως πολύ γρήγορα απέδειξε πόσο ταλαντούχος και εργασιομανής είναι σε αυτό που υπηρετεί ... με τόσο ζήλο και πάθος . Η Ελένη Φουρείρα επάξια χαρακτηρίζεται ως η κορυφαία Ελληνίδα show woman , με τον Πέτρο Ιακωβίδη να δείχνει πολύ ενθαρρυντικό πρώτο δείγμα ότι στη διάρκεια μπορεί να ξεχωρίσει και να γίνει πρώτος . 

Φυσικά , το κερασάκι της τούρτας , την κίνηση-ματ που άλλαξε όλα τα δεδομένα στο χώρο της νυχτερινής Αθήνας , ήταν η συνεργασία του Κώστα Μπερτάκη με τον Νότη Σφακινάκη  . Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια από τον ερχόμενο χειμώνα . Με ακόμη μια έκπληξη - με χρώμα Θεσσαλονίκης- να ακολουθεί και που είμαι σίγουρος πως θα ταράξει τα νερά . Αυτό κρατήστε το ! 

Μακάρι βεβαίως όλοι να δουλέψουν… αλλά τελικώς η ουσία είναι μία. Ισχύς εν τη ενώσει.

Κι αυτό ο Κώστας το ξέρει πολύ καλά…




12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...