Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΜΕΧΡΙ... ΠΟΣΟ ΤΟ «ΟΧΙ» ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ



Τι θέλουν οι Κινέζοι στον Πειραιά; Δεν υπάρχει τέτοια ερώτηση, όταν οι σχιστομάτηδες ήδη έχουν πάρει το Λιμάνι. Το πρώτο λιμάνι της χώρας. Μπίζνες θέλουν να κάνουν στον Πειραιά οι Κινέζοι και γι' αυτό έδωσαν τα πακέτα τους, για να αναλάβουν αυτοί την εμπορική διαχείριση του λιμανιού.

Πριν φθάσουμε στον Ολυμπιακό, θυμίζω ότι ο Δήμος Πειραιά, δηλαδή ο Μαρινάκης, όπως και ο Τσίπρας ήταν αγωνιστικά, πολιτικά, εθνικά ενάντια στην πρόθεση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΛΠ. Ο Σύριζα, μάλιστα, ακόμα κι όταν έγινε κυβέρνηση κατέβηκε στο πεζοδρόμιο και με διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια βροντοφώναζε την αντίθεσή του στη συμφωνία με την κινέζικη «COSCO».
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Τσίπρας έκανε άλλη μία κωλοτούμπα. Όπως ήταν αντίθετος και έσχιζε τη γραβάτα του για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, έτσι την έκανε γυριστή και με τους Κινέζους. Για το καλό της Ελλάδος αντιδρούσε στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, για το καλό της Ελλάδος ιδιωτικοποίησε τον οργανισμό.
Στο θέμα μας. Βγήκε στον αέρα πληροφορία από το SDNA ότι ο Μαρινάκης το συζητάει, το συζήτησε με κινέζικο όμιλο μεγέθους κολοσσού, να συνεργαστεί μ' αυτόν εμπορικά, επειδή οι κιτρινιάρηδες έχουν ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό. Διέψευσε ο Μαρινάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι Κινέζοι... εντυπωσιάστηκαν από τις εγκαταστάσεις του γηπέδου.
Υπ' όψιν ότι αυτοί οι ίδιοι που «μίλησαν» με τον Μαρινάκη και ξεναγήθηκαν στο Καραϊσκάκη είχαν επισκεφθεί τόσον την Ρεάλ, όσο και την Μπαρτσελώνα. Γενικώς, οι Κινέζοι ψάχνονται και απλώνονται σε κάθε ήπειρο, σε κάθε χώρα, ακόμα και στην Αμερική.
Θέλουν τον Ολυμπιακό οι Κινέζοι; Δεν το ξέρεις. Ούτε ο Μαρινάκης πιθανον το... ξέρει. Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες από το «Σίτυ» του λιμανιού, οι Κινέζοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να γίνουν «ονοματοδότες», χορηγοί στο Καραϊσκάκη. Να προστεθεί η φίρμα τους στο γήπεδο, η εμπορική διαχείριση του οποίου είναι συμφερόντων Μαρινάκη. Ίσως και να πάρουν ένα πακετάκι μετοχών της ΠΑΕ, άλλο μαγαζί αυτό, ξεχωριστό από το γήπεδο.
Μια στιγμή. Η αγοραστική αξία σε τόσα εκατομμύρια ευρώ της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ψίχουλα για τα δεδομένα των Κινέζων που έχουν ανάγκη να κάνουν εξαγωγή επενδύσεων, διότι ενεργούν αντιεπιχειρηματικά αν τα κεφάλαιά τους απορροφούνται μονάχα εντός έδρας. Τι, λοιπόν, θα έλεγε ο Μαρινάκης αν οι Κινέζοι ζητούσαν το πακέτο μετοχών του Ολυμπιακού; Λέμε αν...Να σου πω.
Αν στο νούμερο σε εκατομμύρια που ο Μαρινάκης «άκουγε» από τους Κινέζους ήταν απαγορευτικό το «Όχι», τότε θα έλεγε «Ναι». Αν αγαπούσε τον Ολυμπιακό, θα απαντούσε «Ναι». Ποιο νόημα έχει η προοπτική της οικονομικής εμπλοκής των Κινέζων με τον Ολυμπιακό, αν δεν έβαζαν τα δις στην ομάδα; Που σημαίνει ότι ο πρωταθλητής αλλάζει κατηγορία, ανεβάζει τις απαιτήσεις του για διεθνείς διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...