Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ Η ΘΕΙΑ ΟΛΓΑ;



Υπογράφει ο apodytiriakias.gr
Δεν είμαι γιατρός, συγκεκριμένα ψυχίατρος, ούτε διπλωματούχος φυσιογνωμιστής. Να πάρω πρέφα τι σόι είναι κάποιος από τη φάτσα του. Βέβαια, κάποια πραγματάκια μου τα «λέει» η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στα μήντια. Άσε το παραμύθι «κυβερνητική εκπρόσωπος», όταν πριν μιλήσει η μεγαλοκοπέλλα θα συνεννοηθεί μονάχα με το κογκλάβιο του Μαξίμου.

Επί του θέματος. Τριφασικό είναι το «μήνυμα» του Eurogroup κατά τον τελάλη του Τσίπρα, την κυρία Γεροβασίλη.
-Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη.
-Φέρνουμε τη σταθερότητα.
-Δημιουργούμε προοπτική.

Είναι καλά η θεία; Είπαμε. Δεν ξέρω. Κι αν ξέρω, κι αν φτιάχνω ένα ψυχογράφημα, ένα γράφημα της ψυχής της από το χαζοχαρούμενο, αυτό το τραλαλά προσωπάκι της, δεν θέλω να πω κάτι.
Με το στόμα τα κάνει όλα. Και δεν θα σου ζητήσει να πληρώσεις φόρο, κάποια αποζημίωση ίσως, για ό, τι απίθανο πεις. Να ισχυριστείς ότι στον ύπνο σου έσπασες το ρεκόρ στο πιο δύσκολο άθλημα.
«Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη». Μας κοροϊδεύει η κυρία. Μήπως, όχι; Εγώ νομίζω ότι το εννοεί. Επειδή δεν έχει επαφή με το περιβάλλον η κυρία. Πιθανόν ούτε και με τον εαυτό της.
«Φέρνουμε τη σταθερότητα». Εδώ θα ομολογήσει ο κάθε καλόπιστος ότι η κυρία Γεροβασίλη είναι μετριοπαθής. Δεν την φέρανε, ακόμα, αλλά τη φέρνουνε τη... σταθερότητα.
«Δημιουργούμε προοπτική». Και γαμώ τη δημιουργία. Την ονειροφαντασία. Πρέπει να 'μαστε πολύ μαλάκες. Αρχιμαλάκες. Ζώα σκέτα. Ζωντόβολα. Να μην αντιλαμβανόμαστε αυτά που γίνονται. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Η μεταφορά της σταθερότητας από το πουθενά, από το χάος και τη δημιουργία της προοπτικής.
Για δες, σε παρακαλώ, προσεκτικά τη φωτογραφία της συριζαίας. Βλέπεις αυτά που βλέπω;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...