Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ



Υπογράφει ο apodytiriakias.gr


«Ο Βασίλειος Κωστέτσος και μετά από 200 χρόνια θα μείνει στην Ιστορία». Ο περί ου ο λόγος είναι ο πασίγνωστος σχεδιαστής μόδας Βασίλειος Κωστέτσος. Ποιος, όμως, ισχυρίζεται ότι το όνομά του εν λόγω δεν θα ξεχαστεί ούτε και μετά από δύο αιώνες; Ο ίδιος. Και γιατί, παρακαλώ, προέβη σε μία τόσο σεμνή δήλωση; Επειδή δέχθηκε σχόλια μετά την επίδειξη μόδας στα Σκόπια, όπου εμφανίστηκε, μαζύ με τον επίσης πασίγνωστο Τρύφωνα Σαμαρά, οι δυο τους με φουστανέλλα.

Υπερασπίστηκε, λοιπόν, τον εαυτό του, τη δουλειά του, ο Βασίλειος Κωστέτσος και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δηλώσει ποιες είναι οι σεξουαλικές του προτιμήσεις, δηλαδή αν είναι gay κι όχι, straight κι όχι, μπέρδεψε τη φουστανέλλα με τους ήρωες του 1821.
Ποιος μπορεί να φανταστεί τον Βασίλειο Κωστέτσο, ακόμα και με φουστανέλλα, έναν άλλον Ανδρούτσο και Νικηταρά; Βεβαίως διακρίνω μία κάποια θηλυπρέπεια στα μάτια, στη φωνή, στις κινήσεις του κυρίου Βασίλειου Κωστέτσου, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Δεν θα χαρακτηρίσω σεξουαλικά κάποιον από το «φαίνεσθαι». Δεν έχω λόγο να το κάνω, άλλωστε. Επίσης, δεν αρνούμαι τα ιστορικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία ο Καραϊσκάκης ήταν gay και bisexual ο Κολοκοτρώνης.
Αμ,το άλλο, που κι αυτό το αποσιωπούνε. Ο εραστής ανδρών Παπαφλέσσας απείλησε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό:'' Αν δεν σηκώσεις το λάβαρο της επανάστασης, δεν σε πηδάω''. 
Τι να κάνει ο μητροπολίτης, κάργα καψούρης με τη μαλαπέρδα του ψευτοδιάκου. Έτσι, επιτέλους, κηρύχθηκε ο ξεσηκωμός των Ελλήνων. Ακόμα θα είμασταν ραγιάδες στους Τούρκους. Ευτυχώς που ο Π. Π. Γερμανός γούσταρε το ματζαφλάρι του Παπαφλέσσα.

«Η φουστανέλλα είναι σύμβολο της Ελλάδος και ανήκει στους ήρωες» λέει ο Βασίλειος Κωστέτσος. Καμμία αντίρρηση. Γιατί, όμως, μιξάρει τη φουστανέλλα, που στο φινάλε δεν είναι γυναικείο ένδυμα, άλλο που φέρνει προς τη φούστα, με τον ανδρισμό, τον ηρωισμό και τον όποιον εθνικό συμβολισμό.
Το τι κάνει και πώς το κάνει ο Βασίλειος Κωστέτσος, ο κάθε άνδρας, ομοφυλόφιλος κι όχι, με φουστανέλλα κι όχι, είναι δικός του λογαριασμός. Και δεν χρειάζεται να ενημερώνει, πολύ περισσότερο να εξηγεί και να απολογείται γι' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...