Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Παρασκήνιο : Δραματικές εξελίξεις στην νυχτερινή Πάτρα - Η απομυθοποίηση των ... δήθεν και οι "χάρτινοι πύργοι"


Αποτελεί κοινή διαπίστωση πως τα πράγματα οδεύουν από το κακό στο χειρότερο . "Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα" , αναφέρει η γνωστή λαϊκή παροιμία και αντικατοπτρίζει επακριβώς τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο της νύχτας . 

Η οικονομική στενότητα, η αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των συμπολιτών μας, απόρροια της οικονομικής πολιτικής και γενικότερα η οικονομική κρίση οδηγεί σε απόγνωση τους καταστηματάρχες της πόλης μας, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τις επιχειρήσεις τους να ‘’βουλιάζουν’’ και την αγορά να οδηγείται σε μαρασμό. 

Ο κόσμος  συμμαζεύτηκε ακόμη περισσότερο και περιμένει τις εξελίξεις, ενώ οι πελάτες, αντί να αυξηθούν μειώνονται και πάμε για κλείσιμο. Προσωπική μου πεποίθηση αποτελεί πως εντός του 2016, θα μπουν ακόμη περισσότερα λουκέτα . Η αγοραστική δύναμη έχει «ψαλιδιστεί» δραστικά τα τελευταία χρόνια και όσο συρρικνώνεται και η «πίτα» της κατανάλωσης, τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση .

Μακάρι να πέσω έξω στην πρόβλεψη μου , όμως με βάση το υπάρχον δείγμα και τις καθημερινές συνομιλίες που έχω με έμπειρα στελέχη της εστίασης , τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν φαίνεται πως θα επιφέρουν μια σειρά ραγδαίων εξελίξεων . Οι αδύναμοι θα ... εξαφανιστούν και οι ισχυροί θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο . Ενώ , όπως γίνεται συνήθως σε κάθε ζόρικη κατάσταση , πολλοί αναμένονται να είναι και οι ...περιπλανώμενοι τύποι που θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους για επιβίωση στις δημόσιες σχέσεις και τις φιλικές συμμαχίες . 

Επιχειρηματίες που για χρόνια μεσουρανούσαν , εγωκεντρικοί τύποι που επιδεικτικά είχαν υιοθετήσει την αλαζονική συμπεριφορά και είχαν διαγράψει από το νου τους από που ξεκίνησαν , το έχουν λάβει το μήνυμα . Ο κίνδυνος της πτωτικής πορείας , να καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι και της απόλυτης απομυθοποίησης βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόρτα τους . Δεν θα το βάλουν όμως εύκολα κάτω . Θα κάνουν τα πάντα , θα καταφύγουν σε αθέμιτα μέσα , ακόμη και την ψυχή τους στο διάολο δεν θα διστάσουν να δώσουν , με μοναδικό σκοπό την διατήρηση των σκήπτρον και της μεγαλοφυµίας τους . 

Όσο για αυτό να στε ... σίγουροι ! Άλλωστε , ως γνωστόν , ο σκοπός αγιάζει τα μέσα . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...