Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Μα πόσο πίσω είμαστε πια;

Prince - Παντελίδης

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από το θάνατο του Prince ο επικεφαλής των ερευνών από αστυνομικής πλευράς και εκπρόσωπος των ιατροδικαστικών υπηρεσιών που έχουν αναλάβει την υπόθεση στήθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες δημοσιογράφους και απάντησαν σε δεκάδες ερωτήματα ενημερώνοντας χωρίς να κρύψουν τίποτε για όλα όσα γνωρίζουν για την υπόθεση μέχρι στιγμής.


Ενημέρωσαν αναλυτικά για όλα τα ευρήματα μέχρι τώρα, αλλά και για όλες τις κινήσεις και ενέργειες που θα κάνουν από δω και πέρα, ώστε να υπάρξουν γρήγορα απαντήσεις για την αιτία του θανάτου του σπουδαίου καλλιτέχνη. Βλέπαμε τη συνέντευξη που μεταδιδόταν φυσικά live από όλα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα και σκεφτόμασταν τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Πρόσφατα υπήρξε ένα για τα δεδομένα της χώρας μας, αντίστοιχο περιστατικό, το δυστύχημα του Παντελίδη… Και δύο μήνες μετά, οι Αρχές ακόμη δεν έχουν πει επίσημα τι συνέβη. Μια αιματολογική ανάλυση δημοσιοποιήθηκε όλη και όλη και επί δύο μήνες ζούμε στον αστερισμό ανεπίσημων διαρροών της αστυνομίας, δηλώσεων συνηγόρων κα πραγματογνωμόνων και είμαστε βορά σε κάθε είδους πιθανά και απίθανα σενάρια που διακινούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία και γράφονται στα έντυπα, ακούγονται στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και κυκλοφορούν στα social media.

Γιατί δεν βγήκε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας αν όχι αμέσως όπως γίνεται στο εξωτερικό, έστω μετά από 3-4 μέρες, αφού είχαν συλλεχθεί και αξιολογηθεί τα πρώτα δεδομένα και στοιχεία να δώσει κάποιες απαντήσεις ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία;

Και αυτό που έγινε με τον Prince γίνεται στο εξωτερικό σε κάθε μεγάλου ενδιαφέροντος υπόθεση. Οι Αρχές δίνουν ενημέρωση άμεσα για ό,τι έχει συμβεί και για ό,τι η κοινή γνώμη πρέπει να μάθει.

Στην Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση οι αστυνομικές Αρχές κάνουν μια πρεσκόνφερανς όταν έχει γίνει μια επιτυχής επιχείρηση όπου έχουν συλληφθεί κάποιοι κακοποιοί και λένε πόσο καλά έδρασαν και τι βρήκαν στις γιάφκες!

Άλλος κόσμος, άλλος πολιτισμός λέμε!

πηγή : enimerosi24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...