Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ...




Γράφει ο apodytiriakias.gr

Ντροπή, ρε. Μας βλέπουνε, ρε. Να, κι αν μας βλέπουνε! Δεν νοιώθουμε καμμία ντροπή. Έχουμε τα πιστόλια της εξουσίας και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Ναι, ρε. Δεν ντρεπόμαστε καθόλου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βόλεψε ένα παλιό φιλαράκι. Κάποιον σύντροφο Νίκο Καρανίκα, που ήταν μαζί, από πιτσιρικάδες, από μαθητές του γυμνασίου στην ΚΝΕ, την νεολαία του ΚΚΕ. Αγωνιστής ο Τσίπρας, αγωνιστής και ο Καρανίκας, που με απόφαση του πρωθυπουργού ανέλαβε «Ειδικός Σύμβουλος» στο Γραφείο… Στρατηγικού Σχεδιασμού της… Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Όπως η Ελλάδα για να βγει από την κρίση είχε ανάγκη τον αγωνιστή Τσίπρα, έτσι κι αυτός χρειάζεται τις υπηρεσίες ενός... Ειδικού, όχι απλού, Συμβούλου για... στρατηγικό σχεδιασμό.

Όχι, δεν είναι ρουσφέτι. Η Ελλάδα, όχι ακριβώς ο πρωθυουργός χρειάζεται τον στρατηγικό σχεδιαστή, να 'ναι και… ειδικός. Και ο πιο κατάλληλος, επειδή είναι και «αγωνιστής» κρίθηκε ο άσχετος στρατηγικά σύντροφος από τα παλιά Καρανίκας.

Αλήθεια, τι θα πει «αγωνιστής». Θα πει αυτός που αγωνίζεται. Και τι πέτυχαν εδώ και 20 τόσα χρόνια ο αγωνιστής Τσίπρας και ο αγωνιστής Καρανίκας κι ένα σωρό άλλοι αγωνιστές. Πόσο καλύτερη έγινε η Ελλάδα με τους αγώνες των αγωνιστών;

Έχω αδυναμία να απαντήσω. Σκέπτομαι μόνον και με πιάνει κρύος ιδρώτας ποια θα ήταν η Ελλάδα, μέσα στα σκατά θα ήταν σήμερα, όμως ευτυχώς αγωνίστηκαν οι αγωνιστές.

Το καταλαβαίνεις. Ο αγωνιστής δεν αγωνίζεται γιατί τη βρίσκει προσωπικά με τον αγώνα του. Όχι, αυτό. Αγωνίζεται για τα ιδανικά. Όχι για να τα έχει καλά με τον εαυτό του. Ο Καρανίκας ήταν αντιρρησίας συνείδησης, αρνητής στράτευσης. Δεν άλλαζε κάτι στον κόσμο επειδή αυτός δεν γούσταρε να πιάνει όπλο στα χέρια του. Τα 'χε, όμως, καλά με τον εαυτό του. Και κολλώντας αφίσες, μοιράζοντας τον Ριζοσπαστη, κάνοντας καταλήψεις στο σχολείο απέκτησε τα απαραίτητα προσόντα του στρατηγικού αγωνιστή.

Από το πόστο που τον τοποθέτησε ο πρωθυπουργός ο Καρανίκας, ο αγωνιστής, θα συνεχίσει τον αγώνα, χωρίς όπλα βέβαια, με στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα. Θα φτιάχνει σχέδια… στρατηγικά όχι αέρα πατέρα. Να μην αποφασίζει κουτουρού μπουγάτσα ο πρωθυπουργός. Μία έτσι, μία αλλοιώς. Με παλινωδίες, με ταλαντεύσεις. Όχι, πλέον τέτοια. Ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού θα οπλίζει τον Τσίπρα για να ξέρει που πατάει. Να εφαρμόζει το μνημόνιο σύμφωνα με τις αρχές του Σύριζα, τις διακηρύξεις του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...