Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ποιος κυβερνά -επιτέλους- αυτόν τον τόπο;

Unfollow 49

Γράφει ο pitsirikos.net :

Ο φίλος μου, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, έχει πάρα πολλά κακά χαρακτηριστικά, αλλά τώρα τελευταία απέκτησε κι άλλο ένα: έγινε spoiler! Από το 1963 μέχρι σήμερα, όλοι ρωτάνε ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτόν τον τόπο. Μια χαρά περνούσαμε με το ρητορικό ερώτημα, αλλά του Χαραλαμπόπουλου του ήρθε σώνει και καλά να απαντήσει το ερώτημα.

Γιατί καλέ μου άνθρωπε; Δεν ξέρεις τι είναι τα ρητορικά ερωτήματα; Σου είπε κανείς ότι θέλαμε να μάθουμε; Τόσοι και τόσοι δημοσιογράφοι τα ξέρουν και δεν μιλάνε, εσύ θα γίνεις ο spoiler της πολιτικής σκηνής της χώρας;

Αγύριστο κεφάλι ο Λευτέρης, πήγε και τα έγραψε, να μάθουμε με το ζόρι ποιος μας κυβερνάει.

Και δεν φτάνει που τα έγραψε, τα έκανε κι εξώφυλλο: τον Αλέξη Τσίπρα να παίζει χαρτιά με τον Κώστα Καραμανλή· όχι αυτόν που είχε κάνει το αρχικό ερώτημα του τίτλου, τον άλλον της Ραφήνας.

Κι έγραψε για τα τηλέφωνα που αντάλλασσαν, όχι αυτά τα γνωστά «Τι κάνεις; Πώς είναι τα παιδιά;», από τα άλλα, «Αλέξη, βάστα, θα το υπογράψουμε κι αυτό το μνημόνιο». Τότε που ο Ελπίδας ήταν με το ΟΧΙ και ο Ραφήνας ήταν απέναντι με το ΝΑΙ, θυμάστε;

Τέτοια γράφει το UNFOLLOW και δεν μας αφήνει στην ησυχία μας να νομίζουμε ότι είμαστε ο κυρίαρχος λαός κι ότι δεν μας κυβερνάει το ίδιο σύστημα οικονομικής, πολιτικής και μιντιακής διαπλοκής, ανακατώνοντας την τράπουλα στο πολιτικό σκηνικό.

Κι έβαλε στο ίδιο εξώφυλλο και τον Νίκο Χατζηνικολάου να κάθεται στο τραπέζι με τις μάρκες. Και πίσω όρθιος ο Γιώργος Κουρής. Αν ήταν και ο Χριστός, θα νόμιζες ότι βλέπεις τον Μυστικό Δείπνο.

Τώρα βέβαια, εμένα μου φάνηκε ότι τον κολάκευε τον Νίκο Χατζηνικολάου το σκίτσο στο εξώφυλλο, αλλά ο ίδιος μάλλον δεν το βρήκε και τόσο κολακευτικό, κι έγραψε στο twitter ότι θα κάνει αγωγή στο Unfollow.

Καλά να πάθουν κι αυτοί! Εγώ θα τους έστελνα λουλούδια αν με κάνανε εξώφυλλο, αλλά αυτοί προτίμησαν τον Χατζηνικολάου, ο οποίος κάνει σαράντα χρόνια ρεπορτάζ αλλά δεν του έχουν δώσει ακόμα το Πούλιτζερ γιατί τον ζηλεύουν.

Εγώ προτείνω στον ιδιοκτήτη του Ομίλου Real, τον Νικόλα τον Χατζηνικολάου -που είναι φίλος μου-, να κάνει αγωγή στο Unfollow για το άρθρο του. Και να πάει στο δικαστήριο να μαρτυρήσει ότι δεν υπάρχει σύστημα διαπλοκής στη χώρα, να γελάσουνε και τα πλακάκια της Ευελπίδων.

Νικόλα, Νικόλα, γάμησέ τα όλα!
Επίσης, να του κάνει αγωγή να του ζητήσει πολλά λεφτά, για να μπορέσει η Real να βγάλει τα έξοδα για το CD του Ντέιβιντ Μπάουι που θα μοιράσει την Κυριακή, και για όλα τα άλλα CD της χρονιάς, που διαφημίζει ο Νικόλας μαζί με κάτι γιαούρτια στην ωραία εκπομπή του.

Άλλωστε, όποιος λέει την αλήθεια σε αυτή τη χώρα πληρώνει πολλά· για να γράφει λοιπόν την αλήθεια ο φίλος μου ο Χαραλαμπόπουλος, σίγουρα έχει αμύθητη περιουσία και μου το κρύβει.

Να του κάνει αγωγή λοιπόν, να έρθει όλη η αλήθεια στο φως! Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο!

Και να μην μπορεί ο καθένας να γράφει ανενόχλητος κείμενα, όπως αυτό που πρέπει να διαβάσετε όλοι:

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
(Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος -όχι επειδή είναι φίλος μου- είναι ένας από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που σέβομαι ακόμα στην Ελλάδα. Όχι όσο τον Χατζηνικολάου, βέβαια.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...