Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Δεν κέρδισε μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Δεν ξεκαθαρίζει η «ταυτότητα» της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει ίσως, ωστόσο, η ατζέντα της. Δεν θα είναι πια τόσο στο προσκήνιο μια λαϊκιστική Δεξιά που θόλωνε τη σκληρή νεοφιλελεύθερη γραμμή με λαϊκιστική ρητορική, που ούτε ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να είχε απαρνηθεί ούτε, βεβαίως, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Κι εδώ είναι που φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο μόνος κερδισμένος...

Ο γόνος ενός από τα δυο μεγάλα πολιτικά τζάκια της δεξιάς παράταξης βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τον ευνοούμενο του άλλου τζακιού, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μολονότι είχε ξεκινήσει από μειονεκτική θέση. Ο Β. Μεϊμαράκης φαίνεται πως δεν.. κατάφερε να ξεπλύνει την κηλίδα του «μεταβατικού», παρότι είχε την απόλυτη στήριξη του –κατά πολλούς φυσικού «ιδιοκτήτη» της δεξιάς παράταξης– Κώστα  Καραμανλή.

Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να φέρνει στον νου αβίαστα τη γνωστή ρήση πως η ιστορία επαναλαμβάνεται τη δεύτερη φορά ως φάρσα, όμως δεν είναι στην ουσία της καθόλου αστεία υπόθεση. 

- διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Αυγουστίνος Ζενάκος & Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στο unfollow.com.gr (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...