Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Στον «αέρα» η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες



Η πρώτη κόντρα Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι γεγονός και αφορά τις τηλεοπτικές άδειες - Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγούνται οι προσπάθειες συγκρότησης του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), το οποίο θα επιφορτιστεί με τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται πλέον σε θέσεις μάχης, με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, βάσει της οποίας αυξάνεται ο αριθμός των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής από 7 σε 9.

Κι ενώ προγενέστερα ο ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν ότι θα εξασφάλιζε την απαραίτητη συναίνεση της ΝΔ για το ζήτημα του ΕΣΡ, ενόσω στα πράγματα βρισκόταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ώστε να μπει για πρώτη φορά τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να πληρώσουν επιτέλους οι γνωστοί «νταβατζήδες» καναλάρχες αυτά που τους αναλογούν, τα πράγματα φαίνεται ότι πλέον λαμβάνουν τελείως διαφορετική τροπή.

Όλα πλέον είναι έωλα: Από τη μια πλευρά, κυβερνητικοί κύκλοι κατηγορούν πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να μπλοκάρει τη διαδικασία χορήγησης των νέων ραδιοτηλεοπτικών αδειών, για λόγους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.


Από την πλευρά του Μαξίμου, αφήνουν υπονοούμενα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παίζει» το παιχνίδι συγκεκριμένων καναλαρχών.


Από την άλλη, η ΝΔ αντικρούει τις αιτιάσεις της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας, διά στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, του Νίκου Δένδια, ότι «η συγκυβέρνηση μετέτρεψε την προσπάθεια οικοδόμησης συναίνεσης σε "γύφτικο παζάρι" του αισχίστου είδους».


Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους ότι όχι μόνον θα καταψηφίσει την τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΔΣ του ΕΣΡ από 7 σε 9, αλλά κατέθεσε και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και παράλληλα προανήγγειλε ότι δεν συναινεί στην κυβερνητική προσπάθεια.


Οι δύο πλευρές βρίσκονται πλέον σε θέσεις μάχης καθώς η ΝΔ όχι μόνο δήλωσε ότι καταψηφίζει την τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΔΣ του ΕΣΡ από 7 σε 9 αλλά κατέθεσε και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και παράλληλα προανήγγειλε ότι δεν συναινεί στην κυβερνητική προσπάθεια. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, έδωσε μάλιστα ένα σαφές δείγμα των προθέσεων τουκόμματος καταγέλλοντας την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε την προσπάθεια οικοδόμησης συναίνεσης σε «γύφτικο παζάρι του αισχίστου είδους».

«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Πολωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας χθες, Δευτέρα (18/01/2016), προαναγγέλλοντας ότι η ΝΔ θα βάλει «φρένο» στις προσπάθειες του Νίκου Παππά να αποκτήσει «υπερεξουσίες» επί του ζητήματος της χορήγησης των αδειών.


Η στάση των λοιπών κομμάτων
Κατά της τροπολογίας τάχθηκαν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το Ποτάμι προβάλλοντας επιχειρήματα κυρίως επί της διαδικασίας.

Αντίθετα η Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή θα δηλώσουν «παρών». Η τροπολογία τίθεται σε ψηφοφορία σήμερα, Τρίτη στις 18:00 και αμέσως μετά θα διεξαχθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ.

Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...