Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Στην ανυπαρξία των «ισχυρών» , μας «σώζει» το Facebook !




Παρασκευή 13 Νοεμβρίου . 130 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Γαλλική πρωτεύουσα , το Παρίση , ύστερα από τρομοκρατικό χτύπημα των Τζιχαντιστών . Στο μυαλό όλων μας ξύπνησαν εικόνες από την “μέρα που άλλαξε τον κόσμο” , όπως χαρακτηρίστηκε η 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις ΉΠΑ με την πτώση των Δίδυμων Πύργων .


Με μπροστάρηδες τα δύο μεγαλύτερα "θύματα" από τέτοια χτυπήματα , την Αμερική και την Γαλλία , όλος ο πλανήτης περίμενε την αντίδραση τους απέναντι στο Ισλαμικό κράτος . Είκοσι επτά μέρες έχουν περάσει από την αιματοβαμμένη νύχτα , όχι μόνο για το Παρίση αλλά για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα , όμως η μόνη “επανάσταση’ σημειώθηκε από το Facebook με την εφαρμογή της Γαλλικής σημαίας . Τίποτα περισσότερο . Και εδώ τίθεται το ερώτημα : "Μήπως οι ίδιοι δεν θέλουν να τους πειράξουν ?" . Η απάντηση , πιο ξεκάθαρη δεν γινόταν , δόθηκε από δύο άτομα που προσωπικά έχω σε εκτίμηση , ο καθένας από την δική του σκοπιά . Αρχικά , ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμιρ Πούτιν , αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ότι η δράση του ISIS χρηματοδοτείται από 40 κράτη μέλη των 6-20 , ενώ ήταν ο μόνος από τους παγκόσμιους ηγέτες που δεν δίστασε από την αρχή να κηρύξει τον πόλεμο στους Τζιχαντιστές .

Το δεύτερο σκέλος της αναφοράς μου βρίσκει ανταπόκριση σε ένα άρθρο της δημοσιογράφου , Μαρίας Δεναξά , η οποία λόγο της ιδιότητας της γνωρίζει τα παραμέσα της Γαλλικής πολιτικής . Δεν διστάσει να περιγράψει την υποκρισία Ολάντ , θέτοντας τα δικά της ερωτήματα στον Γάλλο Πρόεδρο για το γεγονός ότι φτάσαμε εδώ :

Tον αδικαιολόγητο πόλεμο στην Λιβύη
Τις “ιερές business” με το Κατάρ(1)* ή την Σαουδική Αραβία(2)*, όπου κι εκεί αποκεφαλίζουν, λιθοβολούν αθώους, κακοποιούν τον λαό, χρηματοδοτούν κρυφά το Ισλαμικό Κράτος το οποίο πολεμά η Γαλλία, όπως και τους Σύρους αντάρτες που εισχώρησαν στον ISIS και σκορπούν τον θάνατο κρατώντας και γαλλικά όπλα…
Οτι από τον Γενάρη, όλες οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού Βάλς για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έμειναν ανεκπληρωτες ενώ οι γαλλικές αρχές γνώριζαν – τουλάχιστον απο τον Αύγουστο – ότι οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλιακό χώρο στην καρδιά του Παρισιού.
– Κι επίσης, οι αρχές αντί να παρακολουθούν τους Γάλλους πιθανούς τζιχαντιστές που βρίσκονται στις λίστες των μυστικών υπηρεσιών, παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Σαρκοζί και των πολιτικών αντιπάλων του Φρανσουά Ολαντ!

"Πουλάει” καλύτερα στον κόσμο, ο επικοινωνιακός παροξυσμός γύρω από την μεγαλειώδη τελετή μνήμης που ορισμένοι από τους συγγενείς των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου, σνόμπαραν για τους παραπάνω λόγους" , τονίζει η Ελληνίδα δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται μόνιμα στο Παρίση , και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο .

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τους ισχυρισμούς μιας μαχητικής συναδέλφου , η οποία ποτέ δεν μπήκε στα «καλούπια» του «δημοσιογραφικού καθωσπρεπισμού» , όπως η ίδια αναφέρει . Γιατί όπως μας έχει διδάξει η ιστορία του παρελθόντος , αν και η λογική λέει ότι δεν γίνεται όλα να θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος , όμως οι "μεγάλοι" τούτου του κόσμου δεν έχουν κανένα ηθικό δισταγμό να το κάνουν .

Μακάρι να βγω ψεύτης , αλλά όσο οι κυρίαρχοι του πλανήτη κινήθηκαν δραστικά προς την καταπολέμηση της διεθνής τρομοκρατίας πριν 14 χρόνια , τόσο και οι Γάλλοι , φυσικά υπό την ανοχή των φίλων τους των Αμερικανών , θα κάνουν το ίδιο αυτή τη φορά .


Ηλίας Τσίπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...