Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας και… Παπα- κουμπαριές

Περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας και… Παπα- κουμπαριές

Γράφει ο αθλητικογράφος της "Γνώμης"  , Χαράλαμπος Γαλαριώτης :


Με αφορμή κάποια τοπική ιστοσελίδα που εμφανίστηκε σαν «φεγγίτης» και στοχοποίησε τους δημοσιογράφους τόσο του «Patragoal» όσο και τις εφημερίδες του τοπικού τύπου ότι δεν παρευρέθηκαν ημέρα Τετάρτη στις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Αχαΐας με τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Κεφαλονιάς αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε και να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Κάποιοι συνάδελφοι τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να έχουν τόσο στον έντυπο τύπο όσο και στον ηλεκτρονικό πολλά θέματα γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας με πολλές φωτό από γήπεδα, με ΒΙΝΤΕΟ και ρεπορτάζ και κατά γενική ομολογία τόσο των αναγνωστών μας όσο και των ομάδων τέτοια έκταση… δεν υπάρχει σε κανέναν Νομό. Όλα αυτά λοιπόν κάποιοι θέλουν να τα υποβαθμίσουν για τον λόγο ότι οι συνάδελφοι δεν είχαν την πολυτέλεια χρόνου ημέρα Τετάρτη να βρεθούν στις Μικτές, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν να κάνουν κάτι καλύτερο ως μέλη αυτής της ομάδας με την Επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας που λόγω κουμπαριάς τους τοποθέτησε σε αυτό το πόστο. Η προσπάθεια λοιπόν που γίνεται από τρεις δημοσιογράφους καθώς και τρείς ανθρώπους που είναι λάτρεις τους ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι τεράστια και δεν μπορούν να βρίσκονται παντού. Το θέμα είναι ότι ένας δημοσιογράφος πρέπει να έχει συνεπή και αξιοπρεπή στάση τηρώντας τους κανόνες δεοντολογίας και όχι να «ρίχνει» πυροτεχνήματα για να δημιουργεί εντυπώσεις με σκοπό την προσωπική του εξέλιξη και την επαναφορά του από την αφάνεια. Εμείς για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες που στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε πέρα από τον επαγγελματισμό μας ως λάτρεις τους ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να ενημερώνουμε τον κόσμο του Ερασιτεχνικού και να προβάλλουμε το τοπικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...