Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο σουλτάνος στο Αιγαίο με τις ευλογίες Τσίπρα



Η εθελόδουλη στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Τσιπρας έναντι των Γερμανών οδήγησε στην πλήρη παντοκρατορία των Τούρκων στο Αιγαίο και στην Ε.Ε. 
 
Μετά την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους οι Τούρκοι όχι μόνο κατάφεραν να επιταχύνουν τις ενταξιακές τους διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά θα αναλάβουν και τον πλήρη έλεγχο στο Αιγαίο με τον Αλέξη Τσίπρα να μην ορθώνει ανάστημα. 
 
Τα αποτελέσματα της καταστροφικής τακτικής που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση θα φανούν σύντομα. Οι Τούρκοι είναι πάντα Τούρκοι με ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει για την αξιοπιστία τους.
 
Δείτε τι παίρνουν άμεσα:
 
  • Οικονομικά
Τα οικονομικά ανταλλάγματα, είναι να πάρει 3 δισ. ευρώ για δύο χρόνια, προκειμένου να διαχειριστεί εντός των συνόρων της τους πρόσφυγες. Το ποσό αυτό θα αναπροσαρμοστεί, αναλόγως των αναγκών, όπως αναφέρει το προσχέδιο της συνόδου.
  • Τα γεωπολιτικά
Η ΕΕ θα ανοίξει τον Δεκέμβριο το νέο κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, για τις ενταξιακές στην ΕΕ συνομιλίες, που εκκρεμούν από το 2005 και θα προετοιμάσει περαιτέρω κεφάλαια συζήτησης για τους τρεις πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς.
  • Τα διπλωματικά
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα άρει τους περιορισμούς στην διακίνηση Τούρκων υπηκόων που ταξιδεύουν στην ΕΕ, καταργώντας την βίζα. Αυτό θα γίνει από τον Οκτώβριο του 2016, αν η Άγκυρα εκπληρώσει συγκεκριμένα κριτήρια, που διευκρινίζονται σε έναν συμφωνημένο οδικό χάρτη, ο οποίος μπορεί να τροποποιηθεί μετά την έναρξη των συζητήσεων στις Βρυξέλλες.
Ως «αρχή μιας πιο στενής συνεργασίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία βλέπει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την Σύνοδο Κορυφής, εκτιμώντας πως η Τουρκία «αξίζει όχι μόνο τον σεβασμό, αλλά και την στήριξή μας».

πηγή : wifinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...