Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Άνοιξες δουλειά στην Ελλάδα; Την έβαψες, θα χρωστάς από την πρώτη... μέρα!



Είσαι ελεύθερος επαγγγελματίας με μπλοκάκι και έκλεισες επιτέλους μια δουλειά με 1000 ευρώ το μήνα. "Σώθηκα" σκέφτεσαι μέχρι να πας στο λογιστή σου που σου λέει:

"... Από τα 1.000 για αρχή αφαιρείς 230 ευρώ για τον ΦΠΑ και άλλα 200 που είναι η παρακράτηση φόρου. Βάλε και ένα 230άρι το μήνα υπέρ ΟΑΕΕ και υπολόγισε την για πρώτη φορά νέα εισφορά των 100 ευρώ που έρχεται και κάνε πρόσθεση:. Θα δεις ότι σου μένουν 240 ευρώ.
Υπολόγισε τώρα ότι για τα λεφτά που σου μένουν θα φορολογείσαι με 26% από το πρώτο ευρώ. Και το καλύτερο; Θα πρέπει να δώσεις και προκαταβολή φόρου 75% (του χρόνου 100%, οπότε στο τέλος του μήνα θα είσαι στο -150.
Δηλαδή για μια δουλειά που θα σε πληρώνουν 1.000 ευρώ το μήνα, χρωστάς στο Δημόσιο 150 ευρώ από το... πρώτο μηνιαίο τιμολόγιο! Και δεν τελείωσα! 
Είσαι λίγο τυχερός και μένεις σε ένα ιδιόκτητο τριαράκι; Χρωστάς τον ΕΝΦΙΑ. Έχεις και ένα σαραβαλάκι 2000 κυβικών; Χρωστάς φόρο πολυτελείας. Αθροίζοντας όλα μαζί (μισθός, σπίτι, ΙΧ) έχεις τεκμήριο σε υπολογίζουν για διπλάσια ΕΙΚΟΝΙΚΑ εισοδήματα και ο τελικός φόρος είναι μεγαλύτερος.
Που καταλήγεις; Φοροφυγάς: "Έκλεψες" το Δημόσιο μη αποδίδοντας αυτά που ποτέ δεν εισέπραξες. Τα δήθεν "οφειλόμενα" τοκίζονται και αν κυβερνούσε ο Σαμαράς θα είχες και ποινικά που σημαίνει παράβολα και δικαστικά έξοδα 1.350 ευρώ ανά πλημμέλημα και 5-6.000 ευρώ εξαγορά για κάθε ποινή ολίγων μηνών.
Με λίγα λόγια στην Ελλάδα έτσι και ανοίξεις  δουλειά... την έβαψες. Καλύτερα να γίνεις κλέφτης! Μπορεί να μην σε πιάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...