Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ποιος κατάφερε να εξαφανίσει 500 εκατ. δολάρια;


Χαμός στην οικονομική πιάτσα!
 
Έλληνας χρηματιστής που κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα και έκανε ντόλτσε βίτα σε όλους τους κοσμοπολίτικους προορισμούς κατάφερε να μαζέψει 500 εκατομμύρια δολάρια και συνέχεια να τα εξαφανίσει με κόλπο α λα Κόπερφιλντ!

Ο Έλληνας χρηματιστής κατάφερε να πείσει μεγαλοεπενδυτές (υποσχόμενος εγγυημένο κέρδος στο κεφάλαιο) στην  Ελλάδα, την Ουκρανία αλλά και την Ευρώπη να συγκεντρώσει σε ένα “ταμείο” το αστρονομικό ποσό των 500.000.000 δολαρίων και στην συνέχεια να τα “εξαφανίσει”! 

Τον ψάχνουν παντού. Το ΣΔΟΕ, η οικονομική αστυνομία, οι επιχειρηματίες που πόνταραν πάνω του... 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της δικαστικής και αστυνομικής έρευνας βρίσκεται ελληνικών συμφερόντων επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής, η οποία καταγγέλλεται ότι εξαπάτησε Ελληνες, Ευρωπαίους και Ουκρανούς επενδυτές, υπεξαιρώντας πάνω από 500 εκατ. δολάρια.
 
Η εταιρεία ανήκει σε Ελληνα χρηματιστή, στον οποίο ανετέθη το 2013 η διαχείριση των κεφαλαίων τριών εταιρειών που συγκρότησαν επενδυτικό κεφάλαιο υψηλού ρίσκου (hedge fund). Το αρχικό κεφάλαιο ανερχόταν σε 254 εκατ. δολάρια και επενδύθηκε σε συναλλαγές επί νομισμάτων (Forex). Τον Μάιο του 2015 ωστόσο, και ενώ η αξία του hedge fund ξεπερνούσε τα 500 εκατ. δολάρια, τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών που τηρούσε η διαχειρίστρια εταιρεία αποδείχθηκαν… μηδενικά. Εκτοτε, εξελίσσεται δικαστικό – αστυνομικό θρίλερ, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο Ελληνας χρηματιστής που διενεργούσε συναλλαγές για λογαριασμό του hedge fund.
 
Ακόμα βεβαίως δεν τον έχουν εντοπίσει, ενώ όσοι επένδυσαν κλαίνε τα λεφτά τους... 

πηγή  : www.wifinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...