Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η αλήθεια για το κούρεμα καταθέσεων και τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού



Το ερώτημα όλων των πολιτών είναι: Μετά τις εκλογές, τι γίνεται;
 
Επειδή την αλήθεια δεν πρόκειται ποτέ να την μάθετε από κανένα «συστημικό» μέσο ενημέρωσης, το wifinews.gr ξεδιπλώνει όλο το κουβάρι αυτών των εκλογών:
 
1ον. Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς από τους δανειστές δεν διαμαρτυρήθηκε για τη διενέργεια εκλογών
 
2ον. Ο στόχος των εκλογών είναι το χρέος να πέσει σε ποσοστό 145% του ΑΕΠ. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει και κούρεμα του χρέους κατά 110 δισεκατομμύρια και κούρεμα καταθέσεων (bail in) ώστε να εξοικονομηθούν 55 δισεκατομμύρια. Ακόμα δεν έχει καθοριστεί το ύψος των καταθέσεων που θα υποστούν το περίφημο bail in.  Αυτά για να συνεννοούμαστε.
 
3ον. Για να γίνουν τα παραπάνω πρέπει να υπάρξει τετρακομματική κυβέρνηση με όλα τα κόμματα του υποτιθέμενου Ευρωπαϊκού τόξου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ και ενδεχομένως ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) και παράλληλα πρέπει να παραμείνει στην αξιωματική αντιπολίτευση ένα «συστημικό» κόμμα που ναι μεν θα φωνάζει αλλά δεν θα δημιουργήσει πολιτικά έκτροπα και παράλληλα θα ανακόψει την άνοδο της Χ.Α. Τον ρόλο αυτό θα υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
 
4ον. Πρωθυπουργός δεν θα αναλάβει κανείς από τους υπάρχοντες πολιτικούς αρχηγούς. Θα είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και οι υπουργοί στις κρίσιμες θέσεις θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εξωκοινοβουλευτικοί.
 
Για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει, αν δεν γίνουν όλα τα παραπάνω, οι τράπεζες δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην πρότερα κατάσταση και τα capital controls δεν θα φύγουν από την αγορά.
 
Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια εκλογική διαδικασία δεν πρόκειται να επηρεάσει ούτε την πορεία της οικονομίας, ούτε την πορεία της χώρας. Θλιβερό, αλλά αληθινό. 
 
Όλα τα παραπάνω έχουν σχεδιαστεί με χειρουργική ακρίβεια. Περιττό να σας πούμε ότι το πολιτικό προσωπικό είναι ενημερωμένο για το που πάει η κατάσταση... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...