Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

«Καλπάζει» η βία στα ερασιτεχνικά γήπεδα

«Καλπάζει» η βία στα ερασιτεχνικά γήπεδα

Του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ στην ηλεκτρονική "Γνώμη" - www.gnomip.gr

Για μια ακόμη φορά σε αγώνα της ΕΠΣ Αχαΐας εξελίχθηκαν επεισόδια κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Αυτή την φορά στον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον Ατρόμητο Πατρών και τον Άρη Πατρών. Δεν θα σταθούμε ποιος ξεκίνησε τα εν λόγω επεισόδια γιατί ποσώς ενδιαφέρει τους αγνούς φιλάθλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την κοινή γνώμη.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να εξαλειφθεί κάθε μορφής βία στα ερασιτεχνικά γήπεδα. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όπως πολλές φορές έχουμε γράψει είναι μια σύνθετη λέξη που κανείς μπορεί να μεταφράσει ως «εραστής της τέχνης».

Το ποδόσφαιρο είναι χόμπι και δεν πρέπει να το αμαυρώνουμε από επεισόδια που μόνο την διάθεση όλων μπορεί να χαλάσει… Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσευχόμαστε που ακόμα δεν έχει χαθεί μια ζωή γιατί πολύ εύκολα χωρίς να το θέλουμε μπορεί να γίνει και αυτό. Όταν συμβεί όμως θα είναι πολύ αργά και πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να αφήσουμε στην άκρη τα όποια προβλήματα έχουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Φαινόμενα σαν και τα προχθεσινά μπορούν να χαρακτηριστούν αναμενόμενα, αν όχι αναπόφευκτα, αφού η βία στα γήπεδα της Αχαΐας και γενικότερα η βία κάθε μορφής έχει να κάνει με την νοοτροπία του φιλάθλου, του ποδοσφαιριστή, του παράγοντα.

Το θέμα είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές θα αναγκάσουν τον αγνό φίλαθλο κόσμο να απομακρυνθεί από το γήπεδο και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελε καμία διοίκηση και  κανένας ποδοσφαιριστής.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι (ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, παράγοντες) ότι το ποδόσφαιρο είναι μια αφορμή γιορτής, ψυχαγωγίας και γόνιμης συζήτησης χωρίς φανατισμούς και στενότητα σκέψης.

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ… ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ FAIR- PLAY
Το fair- playπλέον έχει χάσει την αληθινή του έννοια… Αυτός ο ορισμός πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένα χτυπήματα που δείχνουν να είναι σοβαρά και όχι επειδή χάνουμε την μπάλα σε ένα μαρκάρισμα και πέφτουμε κάτω «σφαδάζοντας»  χωρίς να έχουμε κάτι.

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ Η ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ
Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει και αυτή τις δικές της ευθύνες πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα. Τώρα που είναι νωρίς να φτάσει… το μαχαίρι στο κόκκαλο χωρίς να διαχωρίζει καμία ομάδα.

Η βία και ειδικότερα στα γήπεδα, δεν μπορεί να εξαλειφθεί μόνο με μέτρα καταστολής . Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας Δημήτρη Μπαλαφούτη ανέφερε ότι σίγουρα θα επιληφθεί του θέματος και φέτος η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΑ δεν θα είναι ελαστική.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...