Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές



Εμείς το είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό. Ο Τσίπρας δεν έχει ιδιαίτερο πόθο να είναι το πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Άλλωστε το έχει πει και ο ίδιος, όχι ευθέως, αλλά εμμέσως: Αν δεν έχει αυτοδυναμία, δεν ενδιαφέρεται να είναι πρώτος και να μπει στη διαδικασία να σχηματίσει κάποια κυβέρνηση αυτοδυναμίας.

Μέχρι τώρα, από τα πρώτα κύματα των δημοσκοπήσεων η αυτοδυναμία φαίνεται να είναι άπιαστο όνειρο.

Ο Τσίπρας λοιπόν, υπό αυτές τις συνθήκες, μάλλον προτιμά να μείνει στην αξιωματική αντιπολίτευση και να αφήσει χώρο στη ΝΔ, στο ΠΟΤΑΜΙ και στο ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Η συσπέιρωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κολλήσει εδώ και δυο εβδομάδες στο 50% και ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει να έχει «πανικοβληθεί» ιδιαίτερα, ούτε προσανατολίζεται να κάνει κινήσεις θεαματικές που αλλάζουν το κλίμα.

Δείχνει να έχει παραδοθεί στην βεβαιότητα ότι θα χάσει την πρωτιά και τούτο δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα.

Η ΝΔ παίρνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και το σενάριο ο Τσίπρας να μείνει στην αντιπολίτευση είναι πλέον ορατό.

Όπως σας είχαμε γράψει, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κουραστεί και προτιμά τη σιγουριά της 2ης θέσης, χωρίς πολλές ευθύνες.

Η ΝΔ έχει δημιουργήσει παράσταση νίκης και όταν αυτό παγιωθεί θα είναι δύσκολο να αλλάξει. Όπως βλέπετε, για άλλη μια φορά το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώνεται.

Για να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να σημειωθεί ένα συγκλονιστικό «θαύμα» που θα του δώσει ρεύμα νίκης, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να το θέλει ο ίδιος ο Τσίπρας και να το κυνηγήσει με όλες του τις δυνάμεις.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Τσίπρας δραπέτευσε και πετάει πάλι το... μπαλάκι στους άλλους...

πηγή : www.wifinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...