Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ο Λαφαζάνης ετοιμάζει το νέο Ε.Α.Μ.



Η σημειολογία που δίνει στις λέξεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν είναι ποτέ τυχαία.
 
Άλλωστε ακόμα και το όνομα της ιστοσελίδας του - Iskra - παραπέμπει, όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει στην πρώτη εφημερίδα που εξέδωσε ο Λένιν.
 
Όπως σας έχουμε αποκαλύψει, ο Λαφαζάνης εργάστηκε πάρα πολλά χρόνια στο γραφείο Τύπου του ΚΚΕ και συνεπώς γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της καθοδήγησης και της προπαγάνδας. 
 
Δεν είναι τυχαίο ότι επί σειρά ετών, μαζί με τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Μίμη Ανδρουλάκη υπήρξαν οι βασικοί λογογράφοι του Χαρίλαου Φλωράκη.
 
Ο Λαφαζάνης, παρά την ηλικία του το ξέρει καλά το παιχνίδι της χειραγώγησης των μαζών και της συνθηματολογίας. 
 
Όπως σας έχουμε αποκαλύψει το κόμμα είναι σχεδόν έτοιμο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον κορμό των βασικών στελεχών, αλλά και σε επίπεδο κανονισμού λειτουργίας και ιδρυτικής διακήρυξης.
 
Ρισκάρουμε δημοσιογραφικά και μια πρόβλεψη για το όνομα του κόμματος, το οποίο θα παραπέμπει σε άλλες εποχές, αντίστασης.
 
Ποιο θα είναι αυτό;
Πάντως δεν θα λέγεται «Κόμμα του ΟΧΙ» ή κάτι αντίστοιχο.
 
Η επικρατέστερη ονομασία θα είναι Ε.Α.Μ., με ή χωρίς κάποιο προσδιοριστικό, όπως για παράδειγμα ΝΕΟ Ε.Α.Μ. 
 
Ναι καλά διαβάσατε. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Λαφαζάνης θα προσπαθήσει να χτυπήσει απευθείας στο θυμικό των ψηφοφόρων και να χρησιμοποιήσει ένα όνομα που θα οδηγεί κατευθείαν στην αντίσταση, στην επανάσταση, στο καπετανάτο και στον Άρη Βελουχιώτη.
 
Ε.Α.Μ. = Ελληνικό Αριστερό Μέτωπο... Αυτό είναι ένα από τα επικρατέστερα ονόματα του νέου κόμματος αφού θα παραπέμπει και στο Αριστερό Ρεύμα επικεφαλής του οποίου για χρόνια υπήρξε ο Λαφαζάνης.
 
Ήδη στην ιστοσελίδα του Λαφαζάνη, στο Iskra. έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν κείμενα στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου ΕΑΜ. 
 
Καθόλου τυχαία, μόλις προχθές, ένα στέλεχος της Πλατφόρμας, ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, ανέβασε κείμενο με τίτλο: ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ" ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ !
 
Στο κείμενο, ο Τσίπρας χαρακτηρίζεται ως «αποστάτης» και γίνεται ξεκάθαρη σύνδεση με το Ε.Α.Μ. (Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο που ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 στην κατεχόμενη τότε Αθήνα, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ).
 
«Μετά την αποστασία του Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι νεοφιλελεύθεροι καπιταλιστικοί κύκλοι ενισχύθηκαν και άλλο στα αντιλαϊκά τους σχέδια.
 
Το «Αριστερό Ρεύμα» πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία ενός αντιιμπεριαλιστικού – πατριωτικού μετώπου, ενός νέου ΕΑΜ με χαρακτήρα και ταξικό και εθνικοανεξαρτησιακό», γράφει επί λέξη ο αρθρογράφος του Iskra, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τις διαθέσεις και τις προθέσεις του Λαφαζάνη.

πηγή : wifinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...