Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Τι θα κάνει ο Βαρουφάκης στις εκλογές;



Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει μια συζήτηση γύρω από τις προθέσεις και τις επόμενες κινήσεις του Βαρουφάκη. Όπως σας είχαμε γράψει, πολλές ημέρες πριν ακόμα παραιτηθεί η κυβέρνηση, ο Βαρουφάκης δεν ήθελε να κάνει κόμμα.

Ούτε και πρόκειται να κάνει. Και βεβαίως δεν πρόκειται να πάει με τον Λαφαζάνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάνης θέλει να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά να αποκαταστήσει και τη δημόσια εικόνα του.

Ο Βαρουφάκης θεωρεί ότι το κόμμα του Λαφαζάνη είναι b - class για τον ίδιο. Θα προτιμούσε να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού πιστεύει ότι στο ενδεχόμενο μιας νέας διακυβέρνησης θα μπορούσε ξανά να υπουργοποιηθεί. Αν δεν τον δεχθεί ο Τσίπρας το πιο πιθανό είναι να μην κατέβει υποψήφιος και να ακολουθήσει μια άλλη πορεία. Να ταρακουνήσει το πολιτικό σύστημα μέσω της συγγραφής ενός βιβλίου με αποκαλύψεις και μέσω συνεχούς αρθρογραφίας κατά του Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο.

Άλλωστε ο μοχλός πίεσης για να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλος από τα στοιχεία που έχει κρατήσει για τον εαυτό του, από τη θητεία του στο υπουργείο.

Ο Βαρουφάκης για όσο διάστημα ήταν υπουργός όχι μόνο ηχογραφούσε τους πάντες και τα πάντα, αλλά κρατούσε και στοιχεία τα οποία θα τον... βοηθούσαν στο μέλλον.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας κρατά απέναντι στον Γιάννη μια στάση διαλλακτική και αποφεύγει να έρθει σε πλήρη ρήξη.

Όπως εκτιμούν αρκετοί αναλυτές ο Γιάνης θέλει ειδικό χειρισμό αφού μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνη βόμβα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τον ίδιο τον Τσίπρα. Είναι ικανός να «κάψει» τους πάντες για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

πηγή : wifinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...