Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Λαπαβίστας: Αντιμνημονιακός μέσα στο ευρώ δεν γίνεται



Μόνο οι κακόπιστοι θα μπορούσαν να αποκαλούν κόμμα της δραχμής τη «Λαϊκή Ενότητα» είπε ο Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, προσθέτοντας ότι η «Λαϊκή Ενότητα» είναι το συνεπές αντιμνημονιακό κόμμα τονίζοντας ωστόσο ότι «εάν χρειαστεί το εθνικό νόμισμα που θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσουμε και σε αυτό».«Αντιμνημονιακός μέσα στο ευρώ δεν γίνεται» πρόσθεσε ο βουλευτής.

«Η Ελλάδα θέλει πρόγραμμα και άλλη πορεία» είπε ο βουλευτής του Λαϊκής Ενότητας τονίζοντας ότι «η εμπειρία των τελευταίων δύο μηνών και ο εκβιασμός που άσκησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν αρκετός για να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το πρόγραμμά του ολοσχερώς και να υιοθετήσει το πρόγραμμα των άλλων».
«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιμνημονιακό, να σχίσουμε τα μνημόνια κοκ, είχαμε μία συζήτηση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ εάν αυτό γίνεται εντός ή εκτός του ευρώ, η δική μας η θέση είναι ότι αυτό δεν γίνεται εντός του ευρώ, η πλειοψηφική θέση είναι ότι γίνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πει ποτέ πάση θυσία στο ευρώ.  Οι αποφάσεις των συνεδρίων λέγανε ότι θα το παλέψουμε μέσα στο ευρώ, η δικιά μας η μερίδα έλεγε ότι αυτό δεν θα αποδεχθεί εφικτό, αλλά η πλειοψηφία είπε ναι και πήγαμε με την πλειοψηφία» είπε ο Κώστας Λαπαβίτσας.
«Μπορείς να είσαι αντιμνημονιακός μέσα σε ένα κόμμα και να λες ότι γίνεται μέσα στο ευρώ ή έξω από το ευρώ. Γινόταν τόσο καιρό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και είχαμε αυτή τη διαμάχη. Να είσαι όμως και αντιμνημονιακός και μνημονιακός μέσα στο κόμμα δεν γίνεται και δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μνημονιακός και αυτό έφερε τη ρήξη» είπε ο βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας.
Σε ερώτηση για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα εάν είχαμε επιλέξει τη ρήξη είπε ότι «το να είσαι μέσα σε αυτό το μηχανισμό δεν είναι προστασία για την Ελλάδα».
«Plan b στην κυβέρνηση δεν υπήρχε γιατί δεν υπήρχε βούληση, όλα όσα ακούστηκαν μετά ήταν κάποιες ιδέες που έχει κανείς και γράφει τρεις σελίδες, σχέδιο συντεταγμένο με βήματα δεν υπήρχε» είπε ο Κώστας Λαπαβίτσας. «Για να έχεις εναλλακτικό σχέδιο πρέπει να το δρομολογήσεις, να το αναλύσεις να το επεξεργαστείς και να προετοιμάσεις τον κόσμο. Στόχος μας είναι η εξουσία, για να εφαρμόσουμε πρόγραμμα ανάκαμψης γιατί η Ελλάδα βουλιάζει» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτό που θα προκύψει θα είναι λιτότητα και ύφεση».
«Όποιος λέει ότι το μνημόνιο μπορεί να έχει αναπτυξιακή διάσταση ή λέει ψέματα ή δεν κατάλαβε τι υπέγραψε» είπε ο Κώστας Λαπαβίτσας και είπε ότι η πρόταση του κόμματός του είναι στάση πληρωμών στο χρέος και διεκδίκηση διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους.
«Δεν μας νοιάζει τι θα απαντήσουν οι δανειστές. Το επόμενο βήμα είναι εθνικοποίηση και εξυγίανση των τραπεζών» είπε ο Κ. Λαπαβίτσας. Το επόμενο βήμα είναι η άρση της λιτότητας, δεν πηγαίνουμε για πρωτογενή πλεονάσματα είπε και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα στοχεύσει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και όχι στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...