Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Νέα πτώση, έως και 25%, στα ενοίκια των κατοικιών - Πιο φθηνά σπίτια θα βρουν οι νέοι φοιτητές



Πολλοί ιδιοκτήτες εμφανίζονται πρόθυμοι για γενναίες εκπτώσεις στο μηνιαίο μίσθωμα, όταν πρόκειται για φερέγγυος μισθωτές .
Πτώση έως 25% αναμένεται στα μισθώματα των κατοικιών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι μικρότερες απαιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων οφείλονται  στην  οικονομική κρίση με θετικό αντίκτυπο για τους νέους  φοιτητές που σε λίγο διάστημα θα αναζητούν το νέο τους σπίτι για τη διαμονή τους. 

Το πανελλαδικό δίκτυο της εταιρείας E Real Estates κατέγραψε τις τιμές των μισθωμάτων που ήταν σε ισχύ στις αρχές του 2015.  Ο αναγνώστης και ενδιαφερόμενος για την εύρεση κατοικίας θα πρέπει να υπολογίσει τη νέα ζητούμενη τιμή με βάση τους πίνακες (στο τέλος του κειμένου), υπολογίζοντας κατά μέσο όρο από 10 έως 25% πιο χαμηλά . 

Με μια  καλή διαπραγμάτευση και με την προοπτική ότι ο ενδιαφερόμενοςθα είναι σε θέση να πληρώνει στην ώρα του τον ιδιοκτήτη μπορεί να έχειως αποτέλεσμα μια ακόμη καλύτερη τιμή.  Έτσι ο μισθωτής κάθε τέλος του μήνα ή το πρώτο πενθήμερο του επομένου είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το αντίτιμο του τρέχοντος μισθώματος στον ιδιοκτήτη.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν λίγοι οι μισθωτές που λόγω οικονομικών προβλημάτων καθυστερούσαν τη καταβολή του μισθώματος με αποτέλεσμα πολλές φορές να οδηγηθούν αναγκαστικά σε νέα μετακόμιση, σε μικρότερα τετραγωνικά ακίνητο με λιγότερα έξοδα και μίσθωμα.  

Σήμερα, μετά το capitalcontrols, το μεγαλύτερο ποσοστό των ενοικιαστών δεν έχει καταβάλει το μίσθωμα του μήνα λόγω οικονομικής αδυναμίας, λόγω μη δυνατότητας  μεταφοράς μέσω webbanking, αλλά και προβληματισμού για ρευστότητα που χρειάζονται για τις καθημερινές τους ανάγκες. 

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που πλέον συζητούν τη πιθανότητα μείωσης του μισθώματος εν μέσω οικονομικής αδυναμίας και ρευστότητας των ενοικιαστών, το μεγαλύτερο φαινόμενο παρατηρείται κατά κύριο λόγω σε μισθωτές που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε "αναγκαστική" άδεια.

Τα παζάρια για μείωση των μισθωμάτων θα ενταθούν  τους επόμενους μήνες και ειδικότερα για κατοικίες άνω των 500 ευρώ μήνα .  Οι ιδιοκτήτες ακινήτων άνω των 70-80τμ ή με μισθώματα άνω των 500 ευρώ γνωρίζουν ότι σήμερα αν το ακίνητο τους ξενοικιαστεί θα δυσκολευτούν να βρουν μισθωτή, όχι μόνο λόγω του μισθώματος, αλλά και λόγω των κοστολογίων, κοινοχρήστων , ΔΕΗ, νερό κλπ.  

Τα ποσοστά μείωσης των μισθωμάτων θα αυξάνονται γεωμετρικά ανάλογα με το μηνιαίο μίσθωμα, αναμένουμε η πτώση να είναι από 8-15% σε σχέση με το 2014 ανάλογα πάντα τη περιοχή, ενώ θα υπάρξουν και γενναίες υποχωρήσεις των ιδιοκτητών που μπορεί να αγγίξουν και το 20% ανάλογα πάντα με το μίσθωμα και τα μηνιαία έξοδα συντήρησης της ιδιοκτησίας.  

Υπάρχουν και περιπτώσεις ιδιοκτητών που αναφέρουν στους μισθωτές ότι «δεν πειράζει κατάβαλε μου ότι μπορείς και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε αργότερα», όμως ακόμη και αυτή η μέθοδος, που στιγμιαία ανακουφίζει τον μισθωτή, δεν λύνει το πρόβλημα διότι τα υπόλοιπα των μισθωμάτων δεν χαρίζονται αλλά χρεώνονται. 

Μη ξεχνάτε ότι ο ιδιοκτήτης έχει ήδη χρηματικές εγγυήσεις που έχει καταβάλει ο μισθωτής κατά την έναρξη του μισθώματος, όπου του δημιουργούν μια στιγμιαία αίσθηση ασφάλειας.   Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που είναι πρόθυμοι για γενναίες εκπτώσεις στο μηνιαίο μίσθωμα όταν πρόκειται για μισθωτές που είναι φερέγγυοι και κατέβαλαν τα μισθώματα χωρίς καθυστερήσεις ενώ ταυτόχρονα συντηρούν το ακίνητο σωστά χωρίς να έχουν προκαλέσει φθορές.  
Νίκος Θεοδωρόπουλος 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...