Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ICBC Standard Bank: Το αποτέλεσμα της Συνόδου είναι Μέρκελ-Τσίπρας: 1-0



Κατά τον κ. Ελευθερίου, «η πορεία της Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες καθορίστηκε από η Γερμανία».

Η εκτίμηση του αναλυτή της ICBC Standard Bank συνοψίζεται στα εξής σημεία:
  • Ο Τσίπρας έπρεπε να υποχωρήσει σχεδόν σε κάθε σημείο.
  • Η Μέρκελ βγαίνει ως νικήτρια και έτσι θα μπορέσει να περάσει τη συμφωνία από τη γερμανική βουλή.
  • Η εξαιρετικά σκληρή στάση της Γερμανίας θα μπορούσε να ληφθεί ως προειδοποίηση σε άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, αν και κάποιοι αναλυτές διαφώνησαν που το έφτασε τόσο μακριά.
  • Ο Βαρουφάκης μπορεί να τζόγαρε, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχασα, αλλά η Ελλάδα μπορεί εν τέλει να είναι ο τελικός νικητής. Η Ελλάδα έχει μια χρυσή ευκαιρία να εφαρμόσει σε χρόνο-ρεκόρ τις δραστικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται απεγνωσμένα και στις οποίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις φάνηκαν απρόθυμες να δεσμευθούν.
  • Ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού για να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις σε ένα στενό χρονικό πλαίσιο είναι τώρα απαραίτητος. Οι εκλογές θα πρέπει να ακολουθήσουν σε ένα μεταγενέστερο επίπεδο.
  • Η συζήτηση τώρα μεταφέρεται στην αντίδραση του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Μόνο ο χρόνος θα μας το πει. Ο τρόπος που βλέπω εγώ τα πράγματα λέει ότι ο ελληνικός λαός θα ανακουφιστεί που θα ξαναδεί τις τράπεζές του ανοιχτές, τις συντάξεις τους και τις οικονομίες τους να συνεχίζουν να υπάρχουν σε ευρώ και την τουριστική σεζόν να μην καταστρέφεται. Θα πρέπει επίσης να πανηγυρίζουν για την επιβολή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά για αυτό αμφιβάλλω.
  • Η Ελλάδα πρέπει τώρα να περάσει από το κοινοβούλιο, μέχρι την Τετάρτη, 15 Ιουλίου, μια σειρά από νομοσχέδια που θα περιλαμβάνουν τον εξορθολογισμό του συστήματος ΦΠΑ και των συνταξιοδοτικών μέτρων.
πηγή : defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...