Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Guardian: Εξάμηνη παράταση θα προτείνουν οι δανειστές




Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, οι πιστωτές σκοπεύουν να προτείνουν εξάμηνη παράταση του προγράμματος και εκταμίευση κεφαλαίων 18,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.


Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται πληροφορίες Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι δανειστές θα υποσχεθούν κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του χρέους προς τον Α. Τσίπρα, κάτι που θα συμβεί ωστόσο μόνο με δεσμεύσεις και όχι ως μέρος του παρόντος προγράμματος.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι αν οι σημερινές (22/06/2015) συναντήσεις αποβούν άκαρπες, μια νέα Σύνοδος Κορυφής μπορεί να συγκληθεί, είτε την επόμενη εβδομάδα είτε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Όλα θα εξαρτηθούν από το αυριανό Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής», σημείωνε ένας αξιωματούχος.

Τα χρήματα, κατά την εφημερίδα Guardian, θα προέλθουν από την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ του υφιστάμενου προγράμματος αλλά και από την επιστροφή των 10,9 δισ. ευρώ που επεστράφησαν στον EFSF από το ΤΧΣ και τα οποία προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...