Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Υπάρχουν δύο Ελλάδες, χωρίς καμία απολύτως επαφή η μία με την άλλη




Θα περάσουμε μια πολύ όμορφη εβδομάδα κοιτώντας τους μεν να προσπαθούν να μεταπείσουν τους δε, αγνοώντας φυσικά ότι ο εθνικός διχασμός έχει επέλθει ήδη εδώ και πολύ καιρό και δεν είναι πολιτικός, μα οικονομικός και κοινωνικός. Εδώ πλέον δεν βρίσκονται αντιμέτωπες βασικά οι ιδεολογίες, αλλά εκείνοι που έχουν δει ήδη τις ζωές τους να καταστρέφονται σταδιακά ή απότομα τα τελευταία πέντε χρόνια, με εκείνους που φοβούνται ότι οι ζωές τους ΘΑ καταστραφούν αν βγούμε, ξέρω 'γω, από το γιούρο. 


Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πάψει εδώ και καιρό να έχουν καν λογαριασμό στην τράπεζα με εκείνους που έτρεξαν αξημέρωτα στα ΑΤΜ. Αυτούς που έχασαν ήδη σπίτια, δουλειές, όνειρα και αξιοπρέπεια, με εκείνους που ανησυχούν σε τι νόμισμα θα τα διατηρήσουν.

Οι μεν πρώτοι δεν έχουν -σχεδόν- τίποτα να χάσουν πλέον, οι δε δεύτεροι έχουν ακόμα. Κι αυτό κάνει τεράστια και αγεφύρωτη τη διαφορά τους. Αυτό, αλλά και το γεγονός ότι όσοι στέκονται ακόμα όρθιοι δείχνουν να έχουν ξεγράψει εντελώς εκείνους που έπεσαν.

Όσοι έχετε κάτι να πείτε, μην αυταπατάστε ότι απευθύνεστε στον ίδιο λαό. Υπάρχουν δύο Ελλάδες και η μία δεν έχει καμία απολύτως επαφή με την άλλη. Τη διαφορά θα κάνουν ίσως εκείνοι που μπορούν να ανοίξουν τα μάτια και να δουν στην αντιπέρα όχθη.

Μαρία Δεδούση 
(Από ανάρτηση στο facebook της συναδέλφου και καλής μας φίλης)

(Το διαβάσαμε στο harddog-sport.blogspot.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...