Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Όταν η δημοσιογραφία ανάβει κόκκινο φωτάκι (οίκου ανοχής!)


Ο τίτλος ξεθωριασμένο ροζ: «Ουρές σε οίκο ανοχής της Μυτιλήνης». Ο υπότιτλος γαργαλάει το υπογάστριο: «Πού οφείλεται η κατακόρυφη αύξηση των πελατών». Η περιέργεια ανεβασμένη και το κλικ κερδίζεται. Αλλά όταν αν ανοίγεις, διαβάζεις για τα γνωστά, πολυδημοσιευμένα, προβλήματα στην πόλη της Λέσβου από την παρουσία των προσφύγων και των μεταναστών. Υπάρχει, βέβαια, και η έγνοια του δημοσιεύματος για τον ιδρώτα των εργαζόμενων γυναικών που «σαστίζουν στη θέα της ουράς έξω από τον οίκο». Έτσι, «η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει μετά από καταγγελία της εκδιδόμενης καθώς ο οίκος ανοχής είχε γεμίσει ασφυκτικά από πρόσφυγες». 


Μαζί με το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης (χωρίς πουθενά την ουρά!) υπάρχει και ένα βίντεο δυόμισι λεπτών με αντίσκηνα, χαρτόκουτες, περιφερόμενους δυστυχισμένους. Καμιά σχέση με οίκο ανοχής και πλημμυρισμένο δωμάτιο από νταβραντισμένους μετανάστες. Αλλά το κλικ το έχεις δώσει παρασυρμένος από το κόκκινο φωτάκι που έχει ανάψει η κίτρινη δημοσιογραφία.

Υστερόγραφο 1: Δεν έχει σημασία που πρωτοείδαμε την παμπόνηρη, κιτρινοροζέ δημοσίευση. Ήταν σε ένα θεωρητικά σοβαρό σάιτ. Σημασία έχει πως αν αναζητήσεις στο Google  το «ουρές σε οίκο ανοχής της Μυτιλήνης» θα βρεις πλήθος από αποτελέσματα με τον ίδιο ή παραλλαγμένο τίτλο.

Υστερόγραφο 2: Η «είδηση» με την ιερόδουλη που έμεινε άφωνη από την ουρά, ξεκίνησε από τοπικό σάιτ και απλώθηκε σαν φωτιά στα φρύγανα. Φυσικά, όλοι πριν την αναδημοσιεύσουν τη διασταύρωσαν. Το ένα διαβάζοντας το άλλο…

Υστερόγραφο 3: Σ.ήμερα θα περιμένουμε αποκλειστικές δηλώσεις της «σαστισμένης ιερόδουλης».

Υστερόγραφο 4: Αυτά συμβαίνουν όταν η δημοσιογραφία στο διαδίκτυο γίνεται μπουρδέλο!

πηγή : harddog-sport.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...