Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΠΑΤΡΑ: Η κρίση έφερε τα τοπικά… τηλε-σκουπίδια-Κάποιοι νομίζουν πως κάνουν τηλεόραση....




Του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου στο dete.gr


Η κρίση και η μειωμένη διαφήμιση στα τηλεοπτικά κανάλια της Πάτρας έφερε το νέο μοντέλο παρουσίασης των δελτίων ειδήσεων. Τα περισσότερα εκ των οποίων μετατράπηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές! Τεράστιες χρονικά συζητήσεις σε «παράθυρα», ελάχιστα ρεπορτάζ, δελτίο ειδήσεων με μοναδικό στόχο την κάλυψη του χρόνου με ότι «σκουπίδι» βγαίνει εύκολα και γρήγορα από την συντακτική «φαρέτρα»!
Αρχισυντάκτες που χωρίς να το καταλαβαίνουν οδηγούν το τηλεοπτικό προϊόν σε απαξίωση! Η  τηλεοπτική αίγλη των παλαιοτέρων ετών έχει χαθεί με αποτέλεσμα τα περιφερειακά κανάλια να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια… στον «τηλε-καιάδα» της τηλεθέασης!
Είναι πάντως φυσικό πως… με έναν εικονολήπτη που τα περισσότερα διαθέτουν (όταν κάποτε είχαν κατ’ ελάχιστον τρεις και πολλές φορές τέσσερις)… πώς να γίνουν ρεπορτάζ;
Η ενημέρωση κατάντησε… συζήτηση με κάποιον προσκεκλημένο! Μέχρι και το 2010 οι πρωινές βάρδιες των τηλεοπτικών σταθμών της Πάτρας (τότε SuperB, TeleTime, Achaia και PatraTV) καλύπτονταν από 3 ρεπόρτερ και 3 εικονολήπτες. Αργότερα μειώθηκαν στους 2 και σήμερα… έγινε ένας!
Οι ρεπόρτερς από την πλευρά τους έχοντας ελάχιστο χρόνο να ολοκληρώσουν τα ρεπορτάζ τους περιορίζονται σε ένα τρισάθλιο πολλές φορές αποτέλεσμα με προχειρογραμμένα και ασύντακτα κείμενα, μακροσκελείς δηλώσεις και σταντ απ που θυμίζουν… αυτά των αρχών της δεκαετίας ’90! Και όλα αυτά στις περισσότερες των περιπτώσεων εν απουσία αρχισυντάκτη για έλεγχο όσων γράφονται και λέγονται! Το αποτέλεσμα φαίνεται σχεδόν σε κάθε δελτίο ειδήσεων τοπικού σταθμού. Δυστυχώς δε… το αντιλαμβάνεται και ο τηλεθεατής! Με τους καναλάρχες να στέκονται απλοί παρατηρητές των όσων και με δική τους ευθύνη παρουσιάζουν αφού δει δη χρημάτων… βολεύονται και με τηλε-σκουπίδια! Φως στο τούνελ δεν υπάρχει! Και επειδή κανείς πλέον δεν επενδύει στην τηλεόραση, τα τηλε-σκουπίδια θα συνεχιστούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...