Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Η δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ και οι «αντικειμενικοί» αβανταδόροι




Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αυτόν τον Αρμεγαδδώνα που οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο θα νικήσει η Δικαιοσύνη, το Δίκιο, η Ηθική. 


Το θέλουμε και το ευχόμαστε και ας μην είμαστε βέβαιοι ότι τελικά έτσι θα γίνει. Προς το παρόν παρακολουθούμε και βλέπουμε την προσπάθεια που γίνεται για να καθαριστεί το ζυμάρι από την τρίχα. Η δικαστική τσιμπίδα πιάνει και πετάει ό,τι νομίζει πως πρέπει να μπει στην άκρη, έστω προσωρινά. Και έτσι η Δικαιοσύνη απέκλεισε και άφησε εκτός διαιτησίας, όσους – μαζί με άλλους – δεν ήθελε να αφήσει η ΚΕΔ και η ΕΠΟ. Αυτή η ΕΠΟ, που κάθε τόσο τρέχει να κρυφτεί πίσω από τα φουστάνια τής μαμάς UEFA, κερδίζει τη μάχη του αυτοδιοίκητου αλλά χάνει σε κύρος και σε ζωή με το σημερινό της σχήμα, όσο και αν σπεύδουν να τη στηρίξουν γνωστοί αβανταδόροι – ανάμεσά τους και άνθρωποι του Τύπου. 

Ένας από αυτούς (αλλά όχι ο μόνος) ξεσαλώνει στα ερτζιανά, ή στο χαρτί, με μια ορμητικότητα που θα σε άφηνε κατάπληκτο αν ζούσες μακριά από την παροικία της δημοσιογραφικής Ιερουσαλήμ και δεν γνώριζες πρόσωπα και πράγματα. Κυρίως πρόσωπα. Τον ρόλο τους, τη γραμμή τους, την απάρνηση των συλλογικών γυαλιών για να δίνουν τις υπερασπιστικές μάχες τους από το μετερίζι μιας δήθεν αντικειμενικότητας.

Πολύπραγος «τυπάκος του Τύπου» επιτίθεται με μένος, χλεύη και χωρίς καμιά διάθεση δημοσιογραφικής κριτικής στον Κοντονή. Υποτίθεται «αντικειμενικά». Προσέξτε: Τα υβριστικά πανό την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη θα μπορούσες να τα δεχτείς – χωρίς φυσικά να συμφωνείς μαζί τους. Είναι από οπαδούς, από ταγμένους στην ομάδα, από θερμόαιμους, από δηλωμένους Ολυμπιακούς. Όμως, τον κονδυλοφόρο που δεν δουλεύει σε συλλογικό έντυπο, αλλά το παίζει υπεράνω και κρύβεται πίσω από μια τόσο διάφανη αντικειμενικότητα, δεν τον δέχεσαι.

Εν τέλει, ο καθένας από εμάς τους «λειτουργούς» (τρομάρα μας!) της Ενημέρωσης θα πρέπει να βάλει στον εαυτό του το ερώτημα. Γουστάρεις να είσαι γραφείο Τύπου όποιου χώρου υπερασπίζεσαι; Τότε γίνε! Τράβα και ζήτα θέση, καθαρά και τίμια. Μην παίζεις «ξύλο» όπου και αν δουλεύεις, με κείμενα και λογύδρια, για χάρη κανενός στο όνομα της πολυφωνικής δημοσιογραφίας. Είναι άτιμο.  

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport του Σαββάτου με τίτλο «Αποκλεισμοί και αβανταδόροι»)

πηγή : http://harddog-sport.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...