Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Είμαστε όλοι ΕΦ.ΣΥΝ (ή Ακόμα και εσύ Παύλο Τσίμα;)


Η μια πλευρά έχει μεραρχίες προπαγανδιστικής υποστήριξης με βαρύ οπλισμό: κανάλια, ραδιόφωνα, εκδοτικά συγκροτήματα, συστρατευόμενα κόμματα, διοικητές τραπέζης που διοχετεύουν στους εμπόλεμους της παράταξής τους προπαγανδιστικό υλικό. Η άλλη πλευρά έχει κάνα αεροβόλο, καμιά σφεντόνα, καμιά πέτρα στο χέρι. Οι αριθμητικοί συσχετισμοί στον πόλεμο της ενημέρωσης είναι συντριπτικοί. Αλλά οι λίγοι καταφέρνουν συχνά να ξεβρακώνουν τους απέναντι. Όπως έκανε η Εφημερίδα των Συντακτών που ανέδειξε το ύπουλο χτύπημα της διαρροής αντικυβερνητικού υλικού από τον θεσμικό Στουρνάρα.


Ο οποίος Στουρνάρας συνεχίζει να παίζει τον ρόλο που είχε και ως υπουργός Οικονομικών: να πυροβολεί ό,τι αντιστέκεται στα («forget it, Yannis!») συμφέροντα των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Η ΕΦ.ΣΥΝ. έκανε κουρελόχαρτο τη σοβαροφανή διάψευση της Τράπεζας της Ελλάδας για το email που διοχέτευσε σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά κέντρα. Εκείνα που ποιούνταν αρχικά τη νήσσα, ώσπου η ΕΦ.ΣΥΝ έβγαλε ντοκουμέντα. Και τότε οι δημοσιογραφικές πυροβολαρχίες της πλευράς στην οποία ανήκει και ο Στουρνάρας άρχισαν να ξερνάνε μολύβι και εμετό κατά της εφημερίδας που έκανε την αποκάλυψη της στοχευμένης διαρροής, μιλώντας (ποιοι;) για δημοσιογραφική δεοντολογία για «αχειραγώγητη Δημοσιογραφία» και για «κίνδυνο της Δημοκρατίας».

Ακόμα και ο Παύλος Τσίμας – ο αριστερός Τσίμας! – στο τηλεοπτικό σχόλιό του το βράδυ της Δευτέρας, βρήκε σύνηθες να παρεμβαίνει πολικά ένας επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά ασύνηθες και επικίνδυνο το πώς το email έφτασε στα χέρια της Εφημερίδας των Συντακτών. Στο πλευρό της οποίας, φυσικά, είμαστε όλοι οι υπέρμαχοι της δημοσιογραφικής πολυφωνίας και οι αντίπαλοι της δημοσιογραφίας της πλύσης εγκεφάλων που τόσα χρόνια μνημονιακοί στρατιώτες ασκούν χωρίς ηθικούς φραγμούς.

Υστερόγραφο 1: Πλέον, αγοράζουμε ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΑ και κάθε ημέρα ΕΦ.ΣΥΝ και βάζουμε πρώτο στα «αγαπημένα» μας το ενημερωτικό της σάιτ. Δηλαδή υποστηρίζουμε τα λίγα σωστά όπλα της Ενημέρωσης, 

Υστερόγραφο 2: Αλλά ακόμα και εσύ, Παύλο Τσίμα; (Το ξέρουμε, το ερώτημα είναι αφελές μετά από γνώσεις τόσων χρόνων, αλλά μερικούς ανθρώπους θα προσπαθούμε να τους βλέπουμε όπως ήταν αρχικά και όχι όπως εξελίχθηκαν).

πηγή : harddog-sport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...