Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η δύναμη της θέλησης: Πήρε πτυχίο στα... 94!



Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο «West Virginia University» ένας άνδρας 94 ετών, ο οποίος είχε γραφτεί στο τμήμα Μηχανικής το 1939.



Ο λόγος για τον Άντονι Μπρούτο από το Μόργκανταουν των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος ξεκίνησε τις σπουδές του πριν από 76 χρόνια, όμως αναγκάστηκε να τις διακόψει κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου να καταταγεί στην αεροπορία στρατού.

Ύστερα από το τέλος του πολέμου ο 94χρονος παντρεύτηκε και ξανακάθισε στα φοιτητικά έδρανα, ωστόσο μία ασθένεια της συζύγου του τον ανάγκασε πολύ σύντομα να σταματήσει και πάλι, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

Μάλιστα, ο 94χρονος εργάστηκε ως μηχανικός σε εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών, ενώ μετά τη συνταξιοδότησή του, πριν από 30 χρόνια, ξεκίνησε να φτιάχνει ξύλινα γλυπτά πτηνών και άγριων ζώων, καθώς και κοσμήματα.

«Ήταν σημαντικό για εμένα να αποφοιτήσω», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος λέγοντας ότι πότε δεν ξέχασε αυτή την εκκρεμότητα που είχε αφήσει.

Ο 94χρονος πλέον φτιάχνει μία ξύλινη κορνίζα για το πτυχίο του, ενώ ερωτηθείς για το αν προτίθεται να παρακολουθήσει κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, υποστηρίζει πως προτιμά να... κάνει ένα διάλειμμα.

paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...